Nieuws

Apple werkte aan Watch-compatibiliteit met Android

Apple Watch
© Unsplash / Bestami
Apple heeft in een rechtszaak bevestigd dat ze de mogelijkheid onderzochten om Apple Watch met Android te laten werken.

In een onverwachte wending onthulde Apple dat het bedrijf nadacht over een koppelingsmethode tussen de Apple Watch en Android-telefoons. Dit kwam naar voren als deel van Apples reactie op een recente rechtszaak van het Amerikaanse ministerie van Justitie, waarin het bedrijf wordt beschuldigd van het monopoliseren van zijn producten.

Eerder waren er ook al geruchten dat Apple werkte aan een Apple Watch die kon interageren met Android. Bloomberg bracht vorig jaar een artikel uit waaruit bleek dat Apple de functie eigenlijk al klaar had. Uiteindelijk zou de functie geschrapt zijn, omdat het de waarde af zou nemen van een Apple-smartwatch. iOS ondersteunt wel Android-smartwatches.

Amerikaanse rechtszaak

De VS roept Apple op het matje. Volgens het Amerikaanse ministerie van Justitie misbruikt Apple zijn monopoliepositie, om meer geld af te troggelen van consumenten, ontwikkelaars en anderen. Ze maken het steeds lastiger om weg te stappen uit hun ecosysteem. Apple probeert deze klachten te weerleggen, door aan te tonen dat ze weldegelijk bezig zijn met hun ecosysteem open te stellen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business