Nieuws

WhatsApp laat je nu tot drie berichten vastzetten in chats

whatsapp
© iStock / stockcam
WhatsApp laat je voortaan tot drie berichten vastzetten bovenaan het berichtenvenster. Dat moet belangrijke berichten bijhouden makkelijker maken.

Meta-CEO Mark Zuckerberg en WhatsApp-baas Will Cathcart hebben beiden laten weten dat je straks tot drie berichten zal kunnen vastpinnen in WhatsApp-chats. Zo hoef je niet langer terug te scrollen naar dat ene bericht met adresgegevens, een kookrecept of belangrijke poll. Tot nog toe kon je in een chat maar één bericht bovenaan vastzetten. De feature bestaat sinds december vorig jaar.

WhatsApp blijft updates krijgen

Moederbedrijf Meta heeft het Helpcentrum voor WhatsApp al een update gegeven. Daar lees je hoe je de feature gebruikt. Naast tekstberichten kan je dus ook afbeeldingen en polls vastpinnen. Je kan er dan voor kiezen om ze 24 uur, 7 dagen of een maand lang vast te zetten. Pin je maar één bericht, dan wordt dat de banner van de chat. Zet je er meer vast, dan laat de banner zien hoeveel berichten er gepind zijn, waarbij het meest recente verschijnt als je erop tikt.

Om een bericht bovenaan vast te zetten, hoef je alleen maar het bericht ingedrukt te houden en voor ‘zet vast’ te kiezen. Wil je het gepinde bericht al voor de opgestelde deadline weghalen, dan kan dat op dezelfde manier.

Na de update in december werd het ook al mogelijk om tijdelijke spraakberichten te versturen, die zichzelf na verloop van tijd ‘vernietigen’. Dat is handig voor wie wat extra veiligheid en privacy wenst. Volgens geruchten zou er een nieuwe WhatsApp-feature aan zitten te komen waarmee je bestanden kan delen op een AirDrop-achtige manier. We zijn benieuwd.

Uitgelicht artikel WhatsApp logo WhatsApp op Android gaat spraakberichten transcriberen

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business