Nieuws

Canva profileert zich nog meer als concurrent Adobe met overname

Canva x Affinity
© Canva
Canva heeft Affinity, een concurrerende speler in de designmarkt, overgenomen voor een onbekende prijs.

Canva, een populaire designtool, heeft onlangs aangekondigd dat het Affinity, een vergelijkbare speler in de markt, heeft overgenomen. Dit heeft potentieel grote implicaties voor Adobe, aangezien Affinity vergelijkbare producten aanbiedt als Adobe. Met de toevoeging van Affinity aan het Canva-portfolio kunnen deze bedrijven een breder publiek bereiken, wat Adobe onder druk zet om zijn positie te behouden.

Affinity, hoewel misschien minder bekend dan Canva, biedt een scala aan mogelijkheden zoals het maken van flyers, posters en foto- en pdf-bewerking. Het bestaat uit drie applicaties: Affinity Designer, Photo en Publisher. Hoewel het soms wordt beschuldigd van achterlopen op Adobe, kan Affinity veel traditionele taken uitvoeren die doorgaans met Adobe-software worden geassocieerd. Canva zou nu zijn programma’s kunnen vullen met deze funtionaliteiten.

Het exacte bedrag van de overname is niet bekend. Deze overname onderstreept de verschuiving in de markt waarbij Canva, oorspronkelijk bekend als een tool voor niet-designers, steeds meer concurrentie biedt aan gevestigde spelers zoals Adobe.

Canva, een Australisch bedrijf met een gebruikersbasis van 170 miljoen actieve maandelijkse designers, biedt intuïtieve tools voor het creëren van diverse ontwerpen, van socialemediaposts tot video’s, waardoor het een favoriete tool is voor mensen zonder een designachtergrond.

Toekomst

Affinity blijft momenteel los van Canva funtioneren, en volgens Canva co-stichter Cameron Adams zal dat zo blijven. Beide producten zullen bepaalde functies van elkaar integreren. Deze overname belooft nieuwe mogelijkheden voor gebruikers van Canva en Affinity, hoewel de exacte details en tijdlijnen van dergelijke integraties nog op zich laten wachten.

Beide bedrijven hebben vier voorwaarden opgesteld, waar ze zich aan willen houden tijdens de overname. Ze willen eerlijke prijzen garanderen en hun producten gratis aanbieden aan scholen en non-profitorganisaties. Canva deed dit al, maar Affinity zal dit ook beginnen doen. Daarnaast zal Affinity op zichzelf blijven bestaan, en streven ze ernaar dat hun community mee beslist in hun toekomst.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business