Nieuws

Itsme-alternatief komt naar België

Smart-ID
© Smart-ID
Smart-ID, een app van het Estse bedrijf SK ID Solutions, lanceert vandaag zijn eigen authenticatieapp in België.

Binnenkort is itsme niet meer de enige speler op het veld van digitale identificatie in ons land. Een concurrent uit Estland, genaamd Smart-ID, is vanaf vandaag beschikbaar in Belgische appwinkels. Hoewel nog relatief onbekend bij ons, heeft Smart-ID al een stevige positie veroverd als marktleider in verschillende Noord-Europese landen. De app registreerde in 2023 ongeveer één miljard transacties in totaal. De Europese Commissie gebruikt bijvoorbeeld Smart-ID, om documenten te officialiseren met een tijdsstempel.

Qua functionaliteit komt de app overeen met itsme: met de app kan je je identiteit authentiseren en digitaal je handtekening plaatsen. Zo kan je je aanmelden bij banken, overheidsdiensten en documentplatformen. Smart-ID focust net zoals itsme op veiligheid en gebruiksgemak.

België is nu het vijfde Europese land waar Smart-ID beschikbaar is. Met miljoenen Belgen die al vertrouwd zijn met digitale authenticatie, lijkt Smart-ID goed gepositioneerd om een deel van de markt te veroveren. Daartegenover staat wel dat ze een optimale implementatie moeten hebben met de bestaande Belgische apps, iets waar itsme wel goed in is. 80% van de Belgen gebruikt namelijk die app.

SK ID Solutions heeft grote plannen voor de Belgische markt en heeft al een partnerschap gesloten met Trust1team uit Merelbeke. Deze samenwerking zal onder meer leiden tot de ontwikkeling van een digitale portemonnee voor smartphones, waarbij gebruikers verschillende identificatie-, betalings- en klantenkaartfuncties kunnen centraliseren. Trust1team benadrukt het belang van privacy en controle over digitale identiteit, wat aansluit bij de visie van SK ID Solutions. De app is nu beschikbaar in de Play Store en App Store.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business