Philips Hue komt met widgets voor iOS

Philips Hue integratie
© Signify
Signify heeft een update uitgebracht voor de Philips Hue-app, versie 5.14. Daarin voegt de Hue-fabrikant widgets toe voor iOS.

De Philips Hue-app op Android biedt al langer widgets. Niet zo verrassend, want al sinds de begindagen van Android (in 2009) kan je widgets gebruiken. Apple kwam daarentegen pas met iOS 14 met widgets voor het startscherm. Inmiddels biedt iOS drie plekken waar je widgets kan toevoegen: het startscherm, de ‘Today View’-feed en het vergrendelscherm. Voortaan kan je op al die plekken ook bedieningswidgets voor Philips Hue-lampen toevoegen.

Je kan de widgets in drie formaten instellen: klein, medium en groot. Het gekozen formaat bepaalt ook hoeveel acties je kan instellen. De kleinste laat je twee acties instellen, de medium vier en wie de grootste plaatst, kan acht acties selecteren. Het gaat dan om acties zoals het in- of uitschakelen van lampen en het toepassen van een bepaalde scène. Die acties kunnen gelden voor één ruimte, meerdere ruimtes of je gehele huis. Zo kan je bijvoorbeeld snel een filmmodus inschakelen als de filmavond van start gaat.

De widgets kunnen overigens niet alleen lampen bedienen. Ze werken ook samen met Philips Hue-schakelaars om bijvoorbeeld ineens de helderheid van lampen aan te passen.

Friends of Hue-accessoires

Versie 5.14 van de Philips Hue-app brengt ook verbeteringen met zich mee voor de Friends of Hue-accessoires. Het gaat dan om schakelaars van derden die zijn gemaakt voor het Hue-ecosysteem. Die schakelaars kunnen voortaan diverse scènes bedienen, waaronder de natuurlijke luchtscène. Verder kunnen ze de Hue-lampen op specifieke tijden inschakelen. Die wijziging komt overigens niet alleen naar iOS. Versie 5.14 is inmiddels ook beschikbaar via de Google Play Store.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business