Nieuws

Google helpt met identificeren van onbekende bellers

Google Pixel
© Google
De nieuwe "Opzoeken"-functie in de bètaversie van de Telefoon-app helpt gebruikers bij het identificeren van onbekende bellers.

De Telefoon-app op Google Pixel krijgt mogelijk een nieuwe functie genaamd “Opzoeken”, waarmee gebruikers snel onbekende nummers die gebeld hebben kunnen opzoeken op het web. Dit zou helpen met het zoeken naar de identiteit van een onbekende beller.

In de nieuwste bètaversie van de Phone-app voor Google Pixel lijkt een nieuwe knop, genaamd “Lookup”, op te duiken. Dat werd gemeld door de site PiunikWeb, die de functie een maand geleden eerst ontdekten in de Japanse versie. Nu blijkt die wereldwijd te verschijnen, in versie 127.0.620688474.

Deze knop is beschikbaar wanneer je drukt op een recente oproep, en biedt gebruikers de mogelijkheid om het nummer op Google te doorzoeken. Hoe de functie exact zal werken wanneer het definitief uitkomt, is nog niet bekend. Wanneer je er op drukt, ga je naar Google Zoeken met het nummer al ingevoerd in de zoekbalk. Het bedrijf baseert zich nu niet op een eigen database, maar zoekt het onbekend nummer op het internet en laat de gebruiker zelf verder zoeken.

Uitgelicht artikel Europese Commissie EU: Apple, Meta en Google overtreden mogelijk de DMA

Google en security

Google voegt momenteel verschillende beveiligingsopties toe aan hun software. Onlangs scherpten ze ook de beveiliging van Wallet aan. Dit lijkt dus een nieuwe toevoeging te zijn om gebruikers te beschermen in de telefoon-app. Wanneer de functie beschikbaar zal zijn voor het grote publiek, is nog niet bekend.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business