Nieuws

Twee sets draadloze oordopjes van Nothing lekken uit

Nothing Ear oortjes
© Nothing
Nothing lanceert op 18 april nieuwe oordopjes. Nu al weten we hoe die eruit zien, en hebben we een idee van de functies.

Vorige week vrijdag teasete Nothing twee nieuwe audioproducten op X. Het merk verandert de naamgeving van zijn audioproducten, en lanceert binnenkort twee sets draadloze oortjes: de Nothing Ear en de Nothing Ear (a). De lancering van beide oortjes vindt plaats op dezelfde dag: 18 april 2024.

Wat het Britse merk er niet meteen bij vertelde, is hoe de nieuwe oortjes eruit zullen zien. Dat zou het merk pas tijdens de lancering laten zien. Android Headlines kon echter niet zo lang wachten, en gooide beelden van de draadloze oortjes vroegtijdig online.

Premium oordopjes

Het "beste" van de twee paar oortjes, de Nothing Ear, zal 150 euro kosten. Omdat het merk de naamgeving verandert, valt het nummer achter de naam weg. Normaal gezien zou dat een 3 geweest zijn: deze oortjes volgen namelijk de Nothing Ear (2) op. Het verbaast dan ook niet dat deze nieuwe Ear een groot aantal functies van dat setje overneemt en verbetert. Het gaan dan over ANC, dubbele verbindingen en een IP54-rating voor de oortjes. Het doosje zelf krijgt een IPX2-rating. De oortjes kunnen dus beter tegen water en stof dan de case zelf.

Op één batterijlading zouden de oortjes goed zijn voor 7,5 uur luisterplezier met ANC uitgeschakeld. In het doosje zelf zitten nog eens 33 uren. Android Headlines schrijft verder dat 10 minuten in de oplaadcase goed is voor 10 uur luisterplezier. We vragen ons af hoe dat moet werken, als de oortjes in goede omstandigheden slechts 7,5 uur batterij bieden. Neem de cijfers dus gerust met een korrel zout: we zouden er niet van staan te kijken als er voor 18 april nog een en ander bijgesteld wordt.

De Nothing Ear zal beschikbaar zijn in het wit en in het zwart.

Het budgetmodel

Net zoals bij de smartphones van Nothing het geval is, duidt de (a)-toevoeging aan dat het om een goedkoper model gaat, met minder functies. De oortjes zouden 100 euro gaan kosten, en bieden grotendeels dezelfde functies als de gewone Nothing Ear. Meer nog: als we de cijfers van Android Headlines geloven, lijkt het alsof de goedkopere Nothing Ear (a) een beter product is dan zijn duurdere evenknie.

Zo schrijft het medium dat de goedkopere oortjes een IP54-rating krijgen, en dat het doosje ervan een IP55-rating krijgt. Sterker nog: het budgetmodel zou 8 uur luisterplezier bieden, terwijl het oplaaddoosje daar 38 uren aan toevoegt.

De budgetoortjes zouden bovendien beschikbaar zijn in drie verschillende kleuren: zwart, wit en geel. Of ook alle genoemde functies aanwezig zijn is maar de vraag: aan de huidige prijzen lijkt dat alvast niet realistisch. Het lijkt dan ook waarschijnlijk dat Android Headlines ofwel verkeerde informatie ontving, of simpelweg het een en ander omgedraaid heeft.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business