Nieuws

Android Auto heeft problemen met WhatsApp-berichten versturen

Android Auto Samsung SmartThings
© BMW
Door een bug kunnen sommige gebruikers geen WhatsApp-berichten meer sturen in Android Auto. Wanneer er een oplossing komt, is onduidelijk

Android Auto is bijzonder handig wanneer je onderweg bent en een berichtje ontvangt: je kan namelijk snel antwoorden, zonder je aandacht teveel van de weg te halen. Het is dan wel belangrijk dat de functies allemaal netjes werken zoals het hoort. Voor WhatsApp is dat momenteel niet het geval, volgens sommige gebruikers.

Niet alle gebruikers hebben er last van, maar er lijkt een vervelende bug in Android Auto geslopen te zijn. Op de fora van Google en op Reddit verzamelen zich gebruikers die last hebben van een probleem met WhatsApp in Android Auto. De Assistent is in staat om inkomende berichten luidop te lezen, maar slaat daarna de bal volledig mis. Sinds kort kan er namelijk niet meer geantwoord worden op berichtjes. Ook pogingen om nieuwe berichtjes te sturen gaan telkens de mist in.

Het vervelende? Terwijl je aan het rijden bent, lijkt het alsof je berichtje wel verstuurd werd. Android Auto zal namelijk zeggen dat alles gelukt is. Eenmaal op bestemming blijkt dat echter niet het geval: het bericht werd helemaal niet verstuurd.

Oorzaak onbekend

Het probleem lijkt sinds afgelopen week te spelen, maar treft zoals gezegd niet alle gebruikers. Waar er normaal gezien een specifieke softwareversie aan het probleem te linken valt, is dat hier niet het geval. Het probleem lijkt ook niet veroorzaakt te worden door een software-update, aangezien die er afgelopen week niet was.

WhatsApp is de enige app waar Assistant het nu moeilijk mee heeft. Berichtjes sturen in andere apps, zoals Google Berichten, Facebook Messenger of Telegram, kan wel nog gewoon. Dat doet vermoeden dat het probleem zich niet in de auto bevindt, maar ergens bij de servers van Google. Het bedrijf reageerde nog niet op de problemen, al lijken die ondertussen steeds meer wijdverspreid. Het is dan ook niet zeker wanneer er een oplossing komt.

In tussentijd kunnen gebruikers die problemen ondervinden, best even overschakelen naar een andere app. Op die manier hoef je je telefoon niet vast te nemen, en kan je veiliger berichtjes blijven sturen.  

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business