Nieuws

Teleurstellende cijfers Xbox en Surface in derde kwartaal Microsoft

Microsoft 365
Microsoft heeft sterke financiële resultaten bekendgemaakt voor Q3 FY 2024, maar de hardwaredivisies hekelen achter.

Microsoft heeft zojuist zijn financiële resultaten voor het derde kwartaal van het fiscale jaar 2024 gepubliceerd. In dit kwartaal behaalde het bedrijf een omzet van $61,9 miljard, met een nettowinst van $21,9 miljard. Dit is respectievelijk een stijging van 17 procent en 20 procent ten opzichte van het voorgaande jaar.

Een opvallende stijger dit kwartaal is opnieuw de extra omzet van de overname van Activision Blizzard. Ondanks deze toevoeging, is gaming nu weer op de vierde plaats beland achter Windows, waar het vorig kwartaal naar de derde plaats steeg. Windows OEM, de voorgeïnstalleerde versies van Windows, komt nu terug op de derde plaats.

Xbox en Surface

Ondanks de over het algemeen positieve resultaten van Microsoft, zijn er ook enkele minder succesvolle trends te zien. Dit met name rondom de Xbox- en Surface-producten. De omzet uit Xbox-hardware daalde aanzienlijk met 31 procent, wat aangeeft dat er minder consoles zijn verkocht. De divisie maakt al even zijn precieze verkoopcijfers niet meer bekend. Gelukkig haalt de rest van de Xbox-divisie, waar Activision ook onder hoort, de resultaten weer op.

Ook de omzet uit Surface-apparaten is met 17 procent gedaald, ondanks nieuwe lanceringen en een herschikking van het hardwareportfolio van Microsoft. Het bedrijf verwacht dat deze trends zich zullen verderzetten in het vierde kwartaal.

Office & Cloud

Het succes van Microsoft in het derde kwartaal is voornamelijk te danken aan sterke prestaties in Office- en cloudservices, met respectievelijk een groei van 23 procent en 13 procent. Het aantal Microsoft 365-consumentenabonnees steeg tot tot 80,8 miljoen.

Investering in beveiliging

Naast de financiële resultaten benadrukte CEO Satya Nadella tijdens de investor call ook de voortdurende toewijding van Microsoft aan beveiliging: “Veiligheid vormt de basis van elke laag van de tech stack, en het is onze belangrijkste prioriteit. We verdubbelen onze inspanningen op dit zeer belangrijke terrein, waarbij we veiligheid boven alles stellen, vóór alle andere functies en investeringen.”

Uitgelicht artikel gamingmarkt Gamingmarkt is in 2023 groter dan ooit

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business