Nieuws

Samsung komt met essentiële 4G-update voor oude telefoons

Samsung Galaxy
© Unsplash
Oudere Samsung Galaxy-telefoons krijgen een dezer dagen een essentiële 4G-update. Het gaat soms om toestellen die al zeven jaar geleden werden uitgebracht, zoals de Galaxy A5 (2017).

De 4G-update moet ervoor zorgen dat ook oudere Galaxy-telefoons blijven werken op mobiele 4G-netwerken. Hiervoor is het vereist dat de telefoons de juiste frequentiebanden ondersteunen. Deze frequentiebanden veranderen in de loop van de tijd. Zonder updates van Samsung zouden deze toestellen na verloop van tijd niet meer werken op (sommige) 4G-netwerken.

Opvallend is dat de elektronicagigant zelfs 4G-updates uitrolt voor de oudere Galaxy A5 (2017). Dit toestel ontvangt al enkele jaren geen software-updates meer. Toch krijgt ook de A5 de 4G-update, meldt Galaxy Club. De website bericht dat de update al beschikbaar is voor de Nederlandse versie van het toestel. In de nabije toekomst worden naar verwachting meer toestellen voorzien van de 4G-patch. Concreet gaat het om Galaxy-telefoons die in of na 2016 zijn uitgebracht.

Naast de patch voor mobiele netwerken, blijft de software op deze toestellen ongewijzigd. Er zijn dus geen extra wijzigingen doorgevoerd.

Niet alleen oudere toestellen

Samsung rolt de 4G-update niet alleen uit naar oudere Galaxy-smartphones. Ook recentere Galaxy A- en Galaxy S-toestellen hebben de firmware-updates inmiddels ontvangen. Voor nieuwe modellen gaat de patch gepaard met de uitrol van beveiligingspatches. Wanneer de update op jouw Galaxy-telefoon verschijnt, is lastig te voorspellen.

Zodra de update beschikbaar is, is het belangrijk om deze zo snel mogelijk te installeren. De update zorgt voor een optimale verbinding met 4G-netwerken. Heb je de patch nog niet ontvangen? Je kan handmatig controleren op updates via de software-updates-sectie in het instellingen-menu.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business