Nieuws

LinkedIn introduceert drie spelletjes om tegen je netwerk te spelen

LinkedIn GDPR inbreuk
© iStock / hocus-focus
LinkedIn introduceert een aantal games om gebruikers wat langer op het platform te houden. Je kan de spelletjes spelen tegen je netwerk.

De twee meest populaire manieren om tijd te verdrijven op een smartphone, zijn ongetwijfeld gamen en sociale media. In meeste gevallen staan die twee los van elkaar: gamen doe je met andere apps dan je sociaal of zakelijk netwerk onderhouden. Volgens Microsoft houdt die tweedeling niet noodzakelijk steek: in LinkedIn, de zakelijke socialemedia-app van het bedrijf, zitten nu ook spelletjes.

Daardoor kan je niet alleen meer netwerken of naar een nieuwe job zoeken, maar kan je tussendoor ook wat verpozing vinden op LinkedIn. Het gaat om drie verschillende woordspelletjes die je rechtstreeks op de LinkedIn-website of in de app kan spelen. Vermoedelijk moeten die spelletjes ervoor zorgen dat appgebruikers wat langer aangemeld willen blijven.

Uitgelicht artikel LinkedIn LinkedIn experimenteert met ‘TikTok-videofeed’

Dat is flink nodig: het ziet er namelijk naar uit dat advertentie-inkomsten voor heel wat websites zullen dalen. Dat is de ‘fout’ van AI: met slimme zoektools krijgen mensen het antwoord op hun vragen meteen geserveerd, en moeten ze niet gaan zoeken. Het is echter door dat zoeken en dat doorklikken naar websites waar ook een platform als LinkedIn geld mee verdient. Eén manier om de impact te beperken, is door bestaande gebruikers langer op het platform te houden. LinkedIn hoopt dat te kunnen doen met games.

Drie nieuwe spelletjes

De drie verschillende spelletjes hebben allemaal een andere insteek. Zo zal het spelletje ‘Pinpoint’ je een aantal woorden geven, die je zo snel mogelijk in één categorie moet onderbrengen. Lukt dat niet meteen? Dan geeft het spelletje je een extra woord, dat mee in dezelfde categorie moet passen.

Crossclimb is dan weer een woordspel waarmee je eveneens de juiste woorden moet raden, maar ze daarna ook nog eens in de juiste volgorde moet plaatsen. Belangrijk daarbij is dat de woorden die boven en onder elkaar staan slechts één letter van elkaar mogen verschillen. Slaag je erin om alles in juiste volgorde te zetten? Dan krijg je de laatste twee hints waarmee je het spelletje kan afmaken.

Het derde spelletje, Queens, gooit het over een andere boeg. Daar is het de bedoeling om, volgens sudoku-achtige regels, koninginnen op een bord te plaatsen.

Je zal de drie spelletjes slechts één keer per dag kunnen spelen. Bovendien kunnen gebruikers hun score ook delen met hun netwerk, en de scores zien van andere spelers binnen hun netwerk. In de smartphone-app van LinkedIn kan je de spelletjes vinden onder het tabblad “Mijn netwerk”. Op de desktop kan je meteen naar linkedin.com/games navigeren om een spelletje uit te proberen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business