Nieuws

WhatsApp zowel op Android als iOS in een nieuw jasje

WhatsApp nieuwe look
© WhatsApp
Zowel op Android als iOS zal WhatsApp er, na de volgende update, anders uitzien. Hier lees je wat er verandert.

Meta steekt zijn chatapplicatie WhatsApp in een nieuw jasje. Bètagebruikers zien de nieuwe interface al een tijdje verschijnen. Momenteel wordt hij ook uitgerold naar andere gebruikers, waardoor je hem eerder vroeg dan laat op je toestel zal zien verschijnen.

De evolutie van WhatsApp van 2011 tot nu. © WhatsApp

Dat er af en toe aan de gebruikersinterface van WhatsApp gesleuteld moet worden, is geen verrassing. De app bestaat al sinds 2011, maar verwelkomde sindsdien al heel wat nieuwe functies. Om de app én het aanbod aan mogelijkheden overzichtelijk te houden, sleutelde WhatsApp al flink aan zijn app. Die visuele update moet er ook voor zorgen dat de applicatie moderner oogt en gebruikers niet afschrikt door een teveel aan knoppen.

Nieuwe kleuren en betere navigatie

Enkele eigenschappen van die nieuwe interface waren al bekend, aangezien de meesten eerst uitgetest werden bij het bètapubliek. De verandering die het meest in het oog springt is ongetwijfeld de nieuwe appkleur. In plaats van het huidige donkergroen zal WhatsApp voor een feller kleurtje kiezen. Daarnaast werd er ook gesleuteld aan verschillende illustraties en animaties om de app responsiever aan te doen voelen.

Android-gebruikers zullen de app het sterkst zien veranderen. Schakel je daar momenteel nog met een bovenbalk tussen chats, kanalen en communities, dan verhuist die optie nu naar beneden. De Android-app krijgt namelijk dezelfde onderbalk die iPhone-gebruikers al een tijd te zien krijgen. Die aanpassing werd gemaakt met grote telefoons in het achterhoofd. Soms is het namelijk best moeilijk om die bovenbalk met één hand te bereiken – een euvel dat WhatsApp oplost door de balk naar beneden te halen.

Een visuele samenvatting van wat er allemaal veranderde. © WhatsApp

Daarnaast wordt de donkere modus iets donkerder op Android-toestellen. Dat zou er vooral voor moeten zorgen dat alles wat beter leesbaar is en aangenamer oogt. De nieuwe kleuren werden namelijk geselecteerd op basis van gebruiksgemak en bieden een hoger contrast. Dat zou minder vermoeiend zijn voor je ogen, zeker als je de app in het donker gebruikt.

Ook op iOS-toestellen verandert er wat aan de app. Dat zal je vooral merken wanneer je een WhatsApp-bericht met bijlage probeert te versturen. Het keuzemenu voor welk type bijlage neemt niet langer het volledige scherm in beslag, maar is voortaan een uitschuifbare tray.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business