Nieuws

Het oude Twitter is nu volledig naar X.com verhuisd

© Shutterstock.com / sdx15
Twitter heet ondertussen al een tijdje X, maar bleef al die tijd op de URL twitter.com. Daar komt nu verandering in.

Nadat Elon Musk het sociale medium Twitter overnam, vernieuwde hij zowel het personeelsbestand als het imago van het netwerk. Als onderdeel daarvan veranderde Musk de naam van Twitter naar ‘X’. Nu, bijna een jaar na datum, is de naamsverandering eindelijk rond.

Doorverwezen naar twitter.com

Hoewel het sociale medium officieel al een tijdje X heet, was die verandering niet te zien in de adresbalk. De website waar de microbloggingsite op stond, heette nog lange tijd gewoon ‘twitter.com’. Wie in de adresbalk ‘X.com’ invoerde, werd dan ook steevast doorverwezen naar het oude twitter.com.

Een eigenaardige situatie, aangezien Musk op zo goed als alle andere plekken de verwijzingen naar het verleden had uitgewist. Zo werden de naam en het icoontje van de Android- en iOS-app aangepast, en werden ‘tweets’ weer gewoon ‘posts’. Al die tijd bleef de website officieel Twitter heten: het bleek namelijk niet vanzelfsprekend om de hele microbloggingsite naar een nieuwe domeinnaam te verhuizen.

Sinds augustus is het medium daar wel mee in de weer. Wie sindsdien een linkje uit de X-app voor iOS kopieert en ergens plakt, zal zien dat die link nu naar ‘X.com’ verwijst. Voerde je die in in de browser? Dan verwees die je alsnog onverbiddelijk door naar twitter.com. De Android-apps volgend dat voorbeeld dan weer niet: daar verwezen linkjes nog gewoon door naar Twitter.

Aan die spreidstand tussen twee URL’s komt nu eindelijk een einde, meer dan twee jaar nadat Elon Musk het platform overnam. De topman maakt via zijn sociale medium bekend dat de dienst nu volledig op X.com draait.

Musks fascinatie voor de letter ‘X’ komt niet uit het niets. In 1999 stond hij mee aan de wieg van X.com, een toenmalige internetbank die later zou samensmelten met PayPal. Musk werd daar weggestemd als CEO toen hij op huwelijksreis was, waarna de internetbank de naam PayPal overnam. Sinds 2017 heeft Musk de domeinnaam x.com weer in handen, en nu zit er dus weer activiteit op. Wie vanaf nu naar twitter.com surft, zal dan ook automatisch doorverwezen worden naar x.com, in plaats van omgekeerd.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business