Ticketmaster-hack: mogelijk gegevens van 560 miljoen klanten op darkweb te koop

Ticketmaster hack
© Unsplash / Yvette de Wit
Hackersgroepering ShinyHunters zegt persoonlijke gegevens van 560 miljoen Ticketmaster-klanten te hebben gestolen. De gegevens worden via het darkweb aangeboden.

Via het darkweb verspreidt de hackersgroepering bewijs van de gestolen Ticketmaster-gegevens. De groep beweert namen, adressen, e-mailadressen, creditcardgegevens en telefoonnummers in handen te hebben. Geïnteresseerden kunnen de data op het darkweb aanschaffen voor 500.000 dollar, omgerekend zo’n 463.000 euro. Het zou gaan om een “eenmalige verkoop”. De groep stelt ook dat ze losgeld accepteert om de verkoop van de gegevens tegen te houden.

Ticketmaster heeft tot nu toe niet gereageerd op het incident. Het is bovendien moeilijk te zeggen of de beweringen van ShinyHunters kloppen. Het zou in elk geval niet de eerste keer zijn dat de groep betrokken is bij een groot datalek. Eerder stalen ze al de gegevens van 73 miljoen AT&T-klanten. De groep heeft bovendien ook ditmaal voorbeeldgegevens gepubliceerd.

Het immense datalek wordt momenteel onderzocht door de Australische autoriteiten. De Amerikaanse FBI heeft ook zijn medewerking aangeboden voor dit onderzoek. Hoewel Ticketmaster in de VS gevestigd is, heeft het veel klanten in Australië. Vandaar dat de Australische overheid het onderzoek is gestart.

Risico’s op phishing

Voor Ticketmaster-klanten is het afwachten wat de gevolgen zullen zijn. Als de gegevens verkocht worden, moeten ze op hun hoede zijn voor phishingaanvallen. Zeker de combinatie van namen en e-mailadressen, maar ook de gelekte creditcardgegevens, vormen een groot risico.

Er lijken geen wachtwoorden te zijn gelekt, maar het is toch verstandig om je wachtwoord op Ticketmaster te wijzigen. Gebruik je hetzelfde wachtwoord ook op andere websites met hetzelfde e-mailadres, wijzig dan ook die wachtwoorden.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business