Fitbit brengt kinderen in beweging met de Ace LTE

Fitbit Ace LTE
© Fitbit
Fitbit heeft deze week de Ace LTE uitgebracht. De smartwatch is bedoeld voor kinderen en biedt ondersteuning voor 4G, voor locatietracking én telefoongesprekken.

De Ace LTE ziet er heel anders uit dan eerdere Ace-modellen, zoals de Ace 3. Het scherm is ditmaal vierkant, een stuk groter én kan nu ook kleuren weergeven. De smartwatch zelf is ook een stuk kleurrijker geworden: zowel de behuizing als het bandje van de Ace LTE zijn gekleurd. De Ace LTE kan bovendien nog beschermd worden met kleurrijke beschermhoesjes.

Ontwerp is één ding, uiteindelijk draait het om de hardware. De integratie van 4G is zo mogelijk de belangrijkste upgrade van de nieuwe Ace. Hiermee kan de locatie van het horloge én dus het kind continu gevolgd worden. Bovendien stelt de geïntegreerde LTE-verbinding het kind in staat om telefoongesprekken te voeren met zijn ouders of vrienden. Verder wordt LTE gebruikt om de gegevens van de smartwatch met het Fitbit-ecosysteem te synchroniseren.

Een actieve 4G-verbinding brengt ook privacybezwaren met zich mee. Fitbit zegt zich daarvan bewust te zijn. Locatiegegevens van de Ace LTE worden al na 24 uur verwijderd. Andere data die het ophaalt, worden ten laatste na één maand gewist.

Fitbit Ace LTE zwart
Er is ook een zwarte variant van de Ace – © Fitbit

Kinderen in beweging

Uiteindelijk moet de Ace LTE er vooral ook voor zorgen dat kinderen in beweging komen. Fitbit wil dit aanmoedigen door games aan te bieden die beweging vereisen. Het aanbod hiervan zal continu worden uitgebreid. Het horloge houdt kinderen ook op een andere manier bezig: op het horloge herbergt Google namelijk de mogelijkheid om een ‘eejie’ in leven te houden. Hiervoor zal het kind regelmatig aandacht moeten besteden aan het digitale diertje.

Die aandacht moeten ze ook besteden aan het opladen van de Ace LTE. Fitbit zegt dat de accu slechts 16 uur meegaat op één batterijlading. Dat ligt vermoedelijk aan de 4G-verbinding en het grotere lcd-scherm. Ter vergelijking: de huidige Ace 3 gaat tot 8 dagen mee op één lading.

Maandelijkse kosten

Het prijskaartje ligt ook een stuk hoger dan we gewend zijn van de Ace-reeks. Voor de Ace LTE betaal je in de VS omgerekend 213 euro, exclusief btw. Om alle functies te kunnen gebruiken, moet er bovendien een abonnement worden afgesloten. Dat kost maandelijks nog 10 dollar.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business