Nieuws

Instagram gaat tieners verder beschermen tegen pesten

Instagram
© Meta
Instagram gaat zijn veiligheidsfeatures uitbreiden om tieners op zijn platform te beschermen tegen cyberpesten. Zo zou escalatie vermeden worden.

Moederbedrijf Meta bekijkt manieren om te kijken hoe het afschermen en inperken van content precies werkt. Het zou pestkoppen ervan moeten weerhouden om nog driester te werk te gaan als het slachtoffer hen blokkeert. Het moet ongezonde situaties helpen ontzenuwen en wraakacties vermijden. Dat meldt TechCrunch.

In eerste instantie zullen Instagram-gebruikers hun interacties kunnen ‘beperken’ tot ‘Goede vrienden’. Zo zullen gebruikers enkel reacties, tags en privéberichten te zien krijgen van mensen die ze vertrouwen en die ze aan hun doelpubliek van Goede vrienden toevoegden. Anderen zullen wel nog reacties kunnen geven of berichten kunnen sturen, maar zonder hun medeweten zullen die berichten eigenlijk onzichtbaar blijven voor anderen. Pesters krijgen zo dus eigenlijk geen feedback en weten niet dat hun berichten op een ‘softe’ manier tegengehouden worden. Wanneer je met één specifieke pester te maken krijgt, dan kan je met de laatste aanpassingen voorkomen dat de snoodaard je nog kan taggen of vermelden.

Instagram beschermt tieners

Eerder nam Instagram al een maatregelen om de reacties op berichten in te perken. Dat was vooral op creators en beroemdheden gericht, die almaar vaker een regen van haatberichten over zich heen kregen. De nieuwste aanpassingen richten zich dus meer op het beschermen van tieners tegen pesters. Kinderen hebben vaak nog schroom om iemand te blokkeren, uit angst dat de pestkoppen dan wel een andere manier vinden om hen nog harder te raken, uit wraak.

Meta komt met de nieuwe update voor Instagram nadat het al een tijdje kritiek krijgt over hoe het omgaat met de veiligheid en (mentale) gezondheid van tieners. In de VS heeft tientallen staten het socialmediabedrijf aangeklaagd omdat het te weinig zou ondernemen om kinderen te beschermen tegen de schadelijke aspecten van zijn platformen.

Uitgelicht artikel stickers Instagram wil meer zichtbaarheid voor kleinere accounts

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business