Spotify Wrapped nu altijd beschikbaar via My Spotify

My Spotify
© Spotify
Spotify Wrapped is mogelijk één van de populairste functies van de streamingdienst. Voortaan kan je het hele jaar door genieten van Wrapped-achtige functies.

Vlak voor de feestdagen verschijnt er jaarlijks een Wrapped-overzicht. Gebruikers krijgen in dat overzicht te zien met welke muziek en artiesten ze de afgelopen 12 maanden de meeste tijd hebben doorgebracht. In de tussentijd heb je echter geen inzicht in je luistergedrag. Spotify zegt daar verandering in te brengen met de lancering van My Spotify. De streamingsdienst zet de functie in de markt als een soort Wrapped-overzicht dat continu beschikbaar is.

Meer specifiek worden gebruikers via banners op de hoogte gebracht van hun luistergedrag. Deze banners verschijnen op de startpagina en hebben betrekking op specifieke artiesten en muziek. Ze krijgen dan ook meteen de kans om een mix te beluisteren van deze artiest of die past bij het type muziek. In sommige gevallen toont My Spotify ook een Play DJ-knop die linkt naar de DJ Mix-functie in Spotify: een soort AI-DJ die een radiostation samenstelt op basis van je luistergedrag.

My Spotify omvat overigens meer dan alleen wat banners op de startpagina. Spotify stelt ook een daglijst beschikbaar, evenals een DJ-functie en Blend- en Dagelijkse Mix-lijsten. Verder biedt de streamer nog een ‘Made for You’-hub met persoonlijke afspeellijsten.

Lancering My Spotify

In België en Nederland is de My Spotify-functie nog niet direct beschikbaar. Australië, Canada, Ierland, de VS en het VK zijn als eerste aan de beurt. Op een later moment wordt de functie ook elders uitgebracht, al geeft het Zweedse bedrijf hiervoor geen exacte datum.

De introductie van My Spotify wordt vermoedelijk aangewakkerd door de komst van de Replay-functie in Apple Music. Ook die streamingsdienst geeft je voortaan een maandelijks overzicht van je favoriete muziek. De Replay-functie is beschikbaar in de mobiele apps van Music, en via de Apple Music-website.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business