Discord-voicechats nu zonder omweg beschikbaar op PS5

Discord voicechats PS5
© PlayStation / Sony
Discord laat je binnenkort ook vanaf een PlayStation 5 deelnemen aan voicechats. Het was eerder al via een omweg mogelijk om Discord-gesprekken te voeren via de PS5.

Tot voor kort was het een omslachtige klus om Discord-gesprekken te voeren op je PS5. Je moest de app op je smartphone of computer gebruiken en de voicechat handmatig overzetten naar je console. Daar komt nu een eind aan: Sony rolt een update uit waarmee je rechtstreeks via het PS5-dashboard met je Discord-vrienden kan chatten.

Na de update kan je in het dashboard een Discord-server of DM-groep selecteren en het gesprek starten. De update wordt geleidelijk uitgerold, met gebruikers in Azië als eersten. Europa, Australië, de Verenigde Staten en Canada volgen de komende weken.

PlayStation versus Xbox

Om te kunnen profiteren van de integratie, moet je een Discord-account koppelen aan je PlayStation Netwerk-profiel. Vervolgens ga je in Game Base naar het Discord-tabblad, kies je de gewenste server of groep en ben je klaar om te kletsen. Ook zie je wie er nog meer deelnemen aan het gesprek. Een handige toevoeging is dat je ook Discord-gesprekken kan beantwoorden die je op je PS5 ontvangt. Je smartphone of pc is dus niet langer nodig.

Opvallend is dat Sony pas nu Discord-ondersteuning toevoegt aan de PS5. Microsoft begon al in de zomer van 2022 met testen voor Xbox en sinds november van dat jaar kunnen alle Xbox-gebruikers zonder telefoon of pc Discord-gesprekken voeren.

PlayStation-profiel delen

Naast de Discord-integratie maakt Sony het ook eenvoudiger om je PlayStation-profiel te delen. Met de PlayStation-app op Android of iOS of via je PS5 kan je nu een QR-code aanmaken die anderen kunnen scannen om je profiel te bekijken.

discordgamingplaystationplaystation 5ps5

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Korting bij Dreame!

Korting bij Dreame!

Bekijk de deals