Google lost Pixel 8-schermproblemen op met gratis reparaties

Google Pixel 8 kleuren
© Google
Google heeft een Extended repair-programma gelanceerd voor de schermproblemen van de Pixel 8. Toestellen die hiervoor in aanmerking komen, worden eenmalig gratis gerepareerd.

Google meldt op het Pixel-supportforum dat het ‘Extended repair’-programma van toepassing is op Pixel 8-apparaten die kampen met schermproblemen. Meer specifiek ervaart een klein aantal Pixel 8-telefoons verticale lijnen op het scherm. In andere gevallen flikkert het scherm.

Geaffecteerde apparaten worden gratis door Google gerepareerd, mits ze binnen het Extended repair-programma vallen. Dit wordt bepaald aan de hand van de identificatienummers van het Pixel-toestel, zoals het IMEI- of serienummer. Daarnaast moet de gebruiker zijn Pixel 8 binnen 3 jaar na aankoopdatum aanbieden voor reparatie. Kortom: als je merkt dat je Pixel 8 een van de genoemde problemen vertoont, is het aan te raden om direct contact op te nemen met Google.

Eén gratis schermreparatie

Google geeft aan dat Pixel 8’s die de problemen ondervinden, maar niet gedekt zijn onder het Extended repair-programma, mogelijk nog steeds onder garantie gerepareerd kunnen worden. Hiervoor dient het defect te vallen onder de beperkte garantie van Google voor Pixel-telefoons.

Apparaten die gedekt zijn, ontvangen één gratis schermreparatie. Let wel, Google benadrukt dat Pixel-toestellen met waterschade of andere schade aan het scherm mogelijk niet in aanmerking komen voor dit programma. Daarnaast biedt Google 90 dagen garantie op de uitgevoerde werkzaamheden voor het Extended repair-programma.

Uitgelicht artikel Google Pixel 8a Google lanceert Pixel 8a in België voor 549 euro

Reparatiepartner in België

Zie je een verticale lijn op het scherm van je Pixel 8, of flikkert het scherm? Dan kan je dus een garantieaanvraag indienen bij Google. In België en Nederland verloopt dit rechtstreeks via Google. Andere (onafhankelijke) reparatiewinkels kunnen je dus geen reparatie aanbieden onder het ‘Extended repair’-programma.

googlegoogle pixel 8mobiel

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Korting bij Dreame!

Korting bij Dreame!

Bekijk de deals