HiLight-feature op Pixel 11 Pro-modellen wordt eindelijk nuttiger

HiLight leek een leuke vervanger van het ouderwetse notificatielampje op smartphones te worden. Toen de feature ook echt verscheen op de Pixel 11 Pro-modellen, werkte het helaas alleen voor binnenkomende oproepen (alleen via normaal telefoneren) en om aan te geven dat Gemini aan het nadenken of luisteren is. Dat was wat teleurstellend, maar dat lijkt Google zelf ook door te hebben.
HiLight voor berichten
Als je een nieuwe Pixel 11 Pro, Pixel 11 Pro XL of Pixel 11 Pro Fold hebt gekocht, was je in de eerste instantie dus misschien ook niet heel erg onder de indruk van HiLight. Nu hebben we goed nieuws. Een update voor Android 17 QPR2 brengt namelijk een nieuwe functie naar HiLight (via Droid Life)
Het gaat hier momenteel nog wel om een bèta-update. Toch is het fijn om te zien dat Google werkt aan manieren om de feature nuttiger te maken.
Met de nieuwste bètasoftware krijg je een derde optie te zien in de instellingen van de HiLight-feature. Eerder ging het alleen om ‘Spreken met Gemini’ en ‘Telefoongesprekken van favorieten’. Nu is ook ‘Berichten van favorieten’ te vinden in deze lijst. Als je hier vervolgens favoriete contacten instelt en een kleur toewijst, kan het lampje achterop dus in die kleur oplichten als ze bellen én als ze een bericht sturen.
Ruimte voor verbetering
Revolutionair is deze update niet, maar het gaat dus wel de goede kant op. Er zijn natuurlijk veel meer manieren waarop Google zijn nieuwe notificatielampje kan gebruiken. Het wordt pas echt nuttig als ook third-party apps ondersteund worden.
We weten nog niet zeker wat er hier allemaal onder ‘Berichten’ valt. Het meest waarschijnlijk is dat het gewoon om sms-berichten gaat die via Google Berichten binnenkomen. Het zou natuurlijk handiger zijn als ook berichten van je favoriete contacten vanuit apps zoals WhatsApp en Signal met een lampje worden aangekondigd.
Er is dus zeker nog ruimte voor verbetering, maar het is goed om te zien dat Google de nieuwe functie niet meteen heeft afgeschreven (ook als sommige gebruikers dat misschien wel al hebben gedaan).










