Partnerinfo

Netgear breidt 10GbE Smart Switching-lijn uit met drie modellen

[Partnerinfo] De nieuwe 10 Gigabit Ethernet-switches van Netgear bieden meer bandbreedte voor het Internet of Things, videostreaming en clouddiensten.

Netgear speelt in op de behoeften van de KMO met drie nieuwe ProSAFE 10-Gigabit Ethernet (GbE) Smart Managed Switches. Bedrijven zijn vaak niet in staat om aan eisen die aan het netwerk worden gesteld te voldoen. Netgear heeft daarom de volgende switches ontwikkeld:

Met deze switches kunnen bedrijven eenvoudig 10GbE-verbindingen naar servers met 10GbE-ondersteuning en NAS-systemen opzetten. De switches kunnen als middelpunt van een klein zakelijk netwerk fungeren, maar ook als access switch in een groter netwerk door ze met een 10-Gigabit Netgear ProSAFE Fully Managed Switch te verbinden.

De nieuwe switches voegen zich bij de populaire ProSAFE 12-port XS712T en de 28-port XS728T Smart Managed Switches. Daarmee biedt Netgear de breedste selectie van smart managed switches op de markt, van modellen met 48 poorten voor middelgrote netwerken tot modellen met 8 poorten voor kleine werkgroepen die veel data uitwisselen.

Steeds meer KMO-bedrijven stappen over naar 10-Gigabit

In opdracht van Netgear voerde Palmer Research een onderzoek uit onder IT-verantwoordelijken bij 550 bedrijven in de VS, Groot-Brittannië en Duitsland. Hoewel slechts 33 procent van de ondervraagde bedrijven op het moment gebruik maakt van 10GbE-switches, verwacht 75 procent ze eind 2017 te hebben geïmplementeerd. Bovendien wil 42 procent 10GbE switches in werkgroepverband inzetten, en gebruikt maar 15 procent ze om netwerken uit te breiden.

Door de lange geschiedenis van Netgear in netwerkoplossingen voor de KMO snappen we het capaciteitsprobleem waar veel bedrijfsnetwerken door de toename van bijvoorbeeld clouddiensten mee kampen”, zegt Richard Jonker, vicepresident KMO productlijnmanagement bij Netgear. “Onze serie van 10-Gigabit Smart Managed Switches is de meest brede oplossing voor dit probleem. Voor de KMO is 10 GbE nooit goedkoop geweest, maar we hebben de kosten weten terug te dringen en tegelijkertijd nieuwe functionaliteiten toegevoegd. Dat maakt onze producten tot een slimme én betaalbare investering voor de KMO.”

Belangrijkste eigenschappen

De ProSAFE 10GbE Smart Managed Switches beschikken over L2+/L3 Lite functionaliteit om te voldoen aan de groeiende vraag naar virtualisatie, converged networks, en mobiliteit. De belangrijkste functionaliteiten zijn:

  • Geavanceerde VLAN functionaliteiten als protocol-based VLAN, MAC-based (Media Access Control) VLAN en 802.1x Guest VLAN
  • Geavanceerde QoS (Quality of Service) met L2/L3/L4 awareness and 8 priority queues, waaronder Q-in-Q
  • Static Routing (IPv4 en IPv6)
  • Private VLAN
  • Dynamische VLAN-toewijzing
  • IGMP en MLD snooping
  • Geavanceerde beveiliging
  • IPv6 voor management, QoS en ACL
  • Gebruiksvriendelijke browser-based management GUI
  • Green Ethernet functionaliteit voor efficiënt energieverbruik

Prijzen en beschikbaarheid

De ProSAFE 10-Gigabit Ethernet Smart Managed Switches zijn beschikbaar bij zowel geautoriseerde Netgear-partners als via andere verkoopkanalen. Een adviesprijs is op aanvraag beschikbaar.

 

Deze partnerinfo wordt aangeboden door Netgear.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

TechPoll

Koop jij de nieuwe iPhone 15?

Toon resultaten

Laden ... Laden ...
Vul een korte vragenlijst in en win prijzen tot t.w.v. €329

Vul een korte vragenlijst in en win prijzen tot t.w.v. €329

Doe mee en win!

Business