Het afdrukken van je eigen foto’s en documenten is tegenwoordig een fluitje van een cent. Zo heb je binnen de kortste keren mooie decoraties of cadeautjes in huis. Het enige nadeel is dat eigen drukwerk er niet altijd zo professioneel uitziet. Dat hoeft helemaal niet zo te zijn, je moet alleen wel weten hoe je […]

Het afdrukken van je eigen foto’s en documenten is tegenwoordig een fluitje van een cent. Zo heb je binnen de kortste keren mooie decoraties of cadeautjes in huis. Het enige nadeel is dat eigen drukwerk er niet altijd zo professioneel uitziet. Dat hoeft helemaal niet zo te zijn, je moet alleen wel weten hoe je de beste kwaliteit kunt bereiken. Met behulp van een paar tips zien jouw eigen creaties er altijd prachtig uit.

 

Ga voor een hoge resolutie

Wil je een hele kleine foto afdrukken op een groot canvas? Dan kan je in de problemen komen. De afbeelding moet in dat geval uitgerekt worden. Hierdoor kan het zijn dat de proporties niet meer helemaal kloppen en oogt de afbeelding uiteindelijk erg wazig. Voor een echte heldere foto is het belangrijk om een afbeelding met een hoge resolutie te gebruiken. Bewerk je foto’s dus niet en maak ze vooral niet kleiner. Zo zorg je ervoor dat de afgedrukte afbeelding zo helder en scherp mogelijk is.

 

Lever een PDF aan

Heb je een document dat je af wilt laten drukken? Dan is het belangrijk dat je deze als een PDF aanlevert. Waarom dat zo is? Omdat Word bestanden gemakkelijk kunnen worden veranderd. De perfecte lay-out die jij hebt bedacht kan dus per ongeluk worden aangepast, wat je natuurlijk niet wilt. In een PDF zijn dit soort aanpassingen niet mogelijk. Je design blijft dus hetzelfde, waardoor je zeker weet dat je de afdruk krijgt waar je naar op zoek was.

 

Ga voor kwalitatieve materialen

Meestal kan je je eigen drukwerk helemaal aanpassen aan jouw smaak. Let daarbij niet alleen op hoe de afbeelding eruitziet, maar ook op de materialen. Laat je bijvoorbeeld een speciale foto afdrukken als cadeau voor een ander? Kies dan voor extra dik papier met een mooie glans. Hierdoor valt de afbeelding nog meer op en kan je een echt luxe cadeau geven. Over het algemeen geldt dat dikker papier langer mooi blijft, maar voor pamfletten en documenten mag het papier niet te dik zijn.