Partnerinfo

[Partner info] Innovaties in slimme auto’s

De autobranche is al een aantal jaar enorm in beweging. Van zelfrijdende auto's, deelauto's, slimme verkeerslichten en natuurlijk elektrisch rijden: ieder jaar komt het een stukje dichter bij de standaard. Door al deze innovaties wordt autorijden een stuk veiliger en heb je waarschijnlijk een kleinere kans om aanspraak te moeten doen op je autoverzekering. Veel mensen weten echter nog niet waartoe hun auto allemaal in staat is en welke ontwikkelingen er aan zitten te komen. Wij zetten het voor je op een rij.

De zelfrijdende auto
Momenteel is de zelfrijdende auto nog niet te koop, maar er zijn wel al rijhulpsystemen die autonoom autorijden mogelijk maken. Door deze hulpsystemen nu al te laten installeren in je auto wordt deze steeds zelfstandiger, totdat je auto autonoom kan rijden. Makers van volledig zelfrijdende auto’s beloven dat de verkeersveiligheid sterk stijgt en er 90 procent minder verkeersongevallen zullen zijn door één factor uit het verkeer te halen: het menselijk handelen. Dit valt onder andere te verklaren door de data-uitwisseling van autonome auto’s. Deze auto’s praten als het ware met elkaar, waardoor ze weten welke beslissingen gemaakt worden door verschillende auto’s en welke handelingen daarop volgen. Hierdoor kunnen de zelfrijdende auto’s uitstekend op elkaar anticiperen en worden ongelukken voorkomen. Dit biedt een aantrekkelijke perspectief op de kosten van een autoverzekering.

Altijd verbonden in een slimme auto
De slimme auto werkt straks als een soort computer. Tegenwoordig is het belangrijk voor mensen om altijd verbonden te zijn en binnenkort kan dat ook in de auto. Naast dat de auto’s met elkaar kunnen communiceren, kun jij ook communiceren met andere automobilisten en bijvoorbeeld vrienden, familie en collega’s. Zo kun je onder andere via VoiP bellen om bijvoorbeeld te vergaderen met andere collega’s die in de file staan. Hierdoor is de filetijd geen verloren tijd meer, maar kun je dit moment gebruiken om aan de slag te gaan. Ook zijn er diverse blockchain ontwikkelaars, zoals IOTA, die zich hebben toegelegd op het realtime delen van data. Naast de communicatie van auto’s onderling maakt dit het ook mogelijk om bijvoorbeeld de actuele file-informatie op de voorruit te projecteren. Daarnaast kan je navigatiesysteem tijdens het rijden de route aanpassen, zodat jij altijd zo snel mogelijk op je bestemming aankomt.

Deelauto’s
Deelauto’s vormen een trend die niet alleen goed is voor het milieu, maar ook voor de portemonnee. Ze zijn dan ook steeds meer te zien in het straatbeeld. Door een auto te delen hoeven er niet alleen minder auto’s gebruikt (en gemaakt) te worden, maar wordt autorijden ook mogelijk voor mensen met een kleiner budget. De kosten per gereden kilometer zijn zo’n 40 procent lager dan wanneer je een eigen auto hebt die het grootste deel van de tijd stilstaat.

 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business