Partnerinfo, Tips

Workshop: Google Analytics toevoegen aan Slack met Arc

Lijkt het je handig om dagelijks de analytics van je website via Slack met je teamleden te delen? Arc kan je daar op een eenvoudige manier bij helpen.

De prestaties van je websites zijn belangrijk en je kan er alleen maar voordeel uit halen als heel je team er toegang tot heeft. De complexe opbouw van Google Analytics schrikt echter veel nieuwe gebruikers af. Daarom kan het een goed idee zijn om dagelijks, wekelijks of maandelijks de belangrijkste cijfers automatisch via Slack te delen. Dat kan via de Arc-extensie.

Stap 1: Arc gratis gebruiken

Arc toevoegen aan Slack is enorm eenvoudig. Surf simpelweg naar de Arc-website en klik op Add to Slack. Voeg vervolgens een Google-account toe dat verbonden is met het Analytics-account dat je wil gebruiken. Hierna kan je een melding maken via Summaries. De gratis versie van Arc bestaat uit 1 summary die je in zoveel kanalen kan plaatsen als je wil. De mogelijke rapporten beperken zich wel enkel tot Insights die Arc zelf kiest, op basis van je audience en engagement.

Arc website

Stap 2: Arc Premium

Bij de betalende versie van Arc heb je toegang tot 5 verschillende summaries en als dat nog niet genoeg moest zijn, kan je Arc altijd mailen met de vraag voor een hoger aantal. Arc Premium kost je 9 dollar per maand en je krijgt daarvoor ook toegang tot interactieve grafieken om de data nog verstaanbaarder te maken. Arc toevoegen aan Slack kan via de Arc-website.

Arc website

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business