Panasonic: Ruggedized hardware op maat van de klant

[Advertorial] Panasonic Business biedt hardware-oplossingen op maat voor klanten met specifieke noden. Een gesprek met country manager Steven Vindevogel naar aanleiding van de nominatie in de Smart Business Awards.

 
Sinds 1996 biedt Panasonic Business Benelux B2B hardware-oplossingen aan met oog voor de specifieke noden van elke klant. In België vertrouwen onder andere de NMBS en het Wit-Gele Kruis van Antwerpen en van West-Vlaanderen al voluit op de ruggedized Toughpad-tablets van Panasonic. Country manager Steven Vindevogel verklaart het succes.
 
“Een van de grootste uitdagingen van de B2B-markt heeft te maken met het feit dat gebruikers verwachten dat wat ze thuis gebruiken ook in een werkomgeving kan functioneren. Deze consumerization of IT zorgt ervoor dat er een nood is aan degelijke apparaten voor professionele contexten. ” Panasonic ontwikkelde daarom het Tough-gamma: ruggedized laptops (Toughbook) en tablets (Toughpad) die buiten een conventionele kantooromgeving optimaal functioneren.

Klantgerichte oplossingen

Hiermee richten ze zich op sectoren waarin medewerkers vaak onderweg zijn. “Meer en meer mensen werken mobiel en ook in die situatie moet alles digitaal verlopen. Een reparateur zeult geen twintig kilo aan handleidingen meer mee als hij een vaatwasmachine herstelt; hij zoekt dat gewoon op met zijn tablet.” Panasonic concentreert zich bij de Toughbook en Toughpad devices op pijlers zoals duurzaamheid, autonomie en veiligheid. “Met de verschillende modules die we aanbieden kunnen op de standaard Toughbook notebooks en Toughpad tablets honderden variaties bereikt worden. We kunnen voor elke sector een oplossing voorzien op maat van de wensen van de klant.”

In de praktijk

Meer dan tweeduizend verpleegkundigen bij het Wit-Gele Kruis Antwerpen en West-Vlaanderen maken inmiddels dagelijks gebruik van de Toughpad om patiëntendossiers aan te passen en persoonlijke zorg te waarborgen. “Vroeger moest alles bijgehouden worden op papier; nu gaat dat elektronisch. Het unieke dossier van de patiënt wordt onmiddellijk toegankelijk na het lezen van de identiteitskaart met behulp van de eID-kaartlezer in de Toughpad.” Ook de NMBS had nood aan een unieke oplossing om conducteurs te voorzien van een systeem dat treintickets verwerkt, met een maximumgewicht van 850 gram. “De tablet moest zowel beschikken over een goede autonomie om een volledige werkdag te overbruggen, als een onfeilbare connectiviteit en mocht zeker niet te zwaar wegen. Een lange lijst met vereisten, maar we zijn erin geslaagd om een geschikte oplossing te vinden.” De uitrol van de NMBS Toughpad-tablets zal tegen de zomer van 2016 compleet zijn.

Tough handheld

Naast ruggedized laptops en tablets, wendt Panasonic Benelux zich sinds kort ook tot een nieuw segment in het Tough-gamma: de handheld. “Vergelijkbaar met een smartphone en PDA, maar veel krachtiger en uitgerust met extra features zoals barcodescanner, een betere batterij en adequate bescherming,” laat Steven Vindevogel weten. “Hiermee richten we ons vooral op sectoren zoals postal, logistics en retail. Zo’n handheld kan gebruikt worden om postpakketjes te scannen of stock te beheren, maar ook voor nieuwe doeleinden. Winkelpersoneel kan bijvoorbeeld klanten onmiddellijk te hulp staan bij vragen door via het apparaat informatie op te zoeken.”
 
Panasonic is genomineerd in de categorie Hardware (Desktop & Laptop) van de Smart Business Awards 2016. Stemmen voor deze awards kan vanaf half april. Ondertussen kan u alle genomineerden alvast bekijken op www.smartbusinessawards.be.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business