Partnerinfo

Waarom colocatie je voorsprong geeft in de cloud

[Partnerinfo] De wereld is veranderd. Van de manier waarop werknemers werken tot klanten die om nieuwe mogelijkheden vragen: de digitale transformatie dwingt organisaties om zich voortdurend aan te passen.

 
Dit jaar werd in Davos op het Wereld Economisch Forum naar deze transformatie verwezen als de ‘vierde industriële revolutie’ – een maalstroom van technologische veranderingen die traditionele bedrijfsmodellen zal wegvagen, de dynamiek van de bedrijfswereld zal veranderen en geweldige mogelijkheden voor groei en waardecreatie zal scheppen.

Hybride kracht

Vandaag speelt de cloud een centrale rol in deze nieuwe industriële revolutie. De cloud zorgt ervoor dat CIO’s hun benadering van IT-infrastructuur moeten herbekijken. Zwaargewichten uit de IT-sector zoals Microsoft Azure, Amazon Web Services‎ en IBM SoftLayer wedijveren om lagere kosten en superieure flexibiliteit aan te bieden.
 
Hoewel de transformatie er zeker aankomt, vertrouwen de meeste bedrijven niet volledig op de publieke cloud omdat zij gevoelige gegevens moeten veiligstellen, regels moeten naleven en de performantie van de toepassingen moet voldoen aan de eisen van hun klanten.
 
Hierdoor kiezen CIO’s steeds meer voor een hybride benadering van IT-infrastructuur die de beveiliging en prestaties van installaties binnen het bedrijf combineren met de flexibiliteit en kostenbesparing van de openbare cloud. Volgens IDG maken vier op de vijf organisaties plannen om tegen eind 2016 over te schakelen op een dergelijke hybride configuratie.
 
Ondertussen doen cloudproviders grote investeringen om bezwaren tegen een overstap weg te nemen. Private connectie diensten, zoals Microsoft ExpressRoute en AWS Direct Access, vermijden het publieke internet, waardoor organisaties hybride IT-omgevingen kunnen creëren die voldoen aan strenge beveiligings- en prestatievereisten.

Clouds verzamelen

De vraag die de meeste CIO’s nu bezighoudt is hoe zij hun bestaande infrastructuur het meest efficiënt kunnen verbinden met deze private cloud toegangsservices. IDG heeft immers vastgesteld dat 90 % van de Europese bedrijven de verbindingen tussen de workloads in het bedrijf en cloudgebaseerde workloads als het grootste struikelblok vermelden voor de overstap naar de hybride cloud.
 
Om tegemoet te komen aan strenge netwerkprestaties, vereisten op het gebied van betrouwbaarheid en applicatiebeveiliging, laten veel organisaties de strategie van een interne IT infrastructuur varen ten voordele van colocatie datacenters. Dankzij deze installaties kunnen organisaties hun private IT-infrastructuur naast de toegangspunten voor de publieke cloudplatforms plaatsen en zo hun netwerkprestaties en -flexibiliteit optimaliseren.
 
Dit type architectuur voor IT-infrastructuur, waarbij bedrijven hun privé-IT in hetzelfde datacenter plaatsen als de private connectiepunten naar een cloudplatform op hyperschaal, wordt colocated hybrid cloud genoemd.

De uitdaging van interconnectiviteit

Elk colocatie datacenter waarmee organisaties een colocated hybrid cloud IT-architectuur kunnen opbouwen, moet uitstekende connectiviteit bieden. Een service om met meerdere clouds verbinding te kunnen maken zonder complexiteit en tegen de laagste kostprijs, is dan ook een noodzaak.
 

Deze advertorial wordt aangeboden door Interxion

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business