Stromer ST5 blijft de ‘executive order’ onder speedpedelecs

Stromer ST5 Pinion Green
© Stromer
Stromer heeft de ST5 Pinion onlangs in een nieuwe standaardkleur uitgebracht, Aventurine Green. Eerder kwam de ST5 Pinion beschikbaar in Imperial Red als ‘launch edition’.

Stromer bracht de ST5 Pinion al meer dan een jaar geleden op de markt. Met de nieuwe ST-telg dichtte het Zwitserse fietsenmerk het gat tussen de bestaande Stromer ST3 en het absolute topmodel, de ST7. Geheel nieuw is de ST5-reeks natuurlijk niet: in 2021 introduceerde Stromer voor het eerst een ST5. Toen ging het nog om de ST5 zonder de Pinion-versnellingen, maar was het wel ‘s werelds eerste speedpedelec met een ingebouwd antiblokkeersysteem (ABS). Vorig jaar werd de ST5 geüpdatet met de Pinion-versnellingsnaaf én een opvallende Launch Edition-kleur: Imperial Red.

Adventurine Green is de tweede kleur waarin de ST5 Pinion verkrijgbaar is. Volgens Stromer draagt de nieuwe standaardkleur in combinatie met het geïntegreerde frameontwerp bij aan de zeer slanke en nobele uitstraling van de speedpedelec. Uniek aan de lakkleur is ook de subtiele glinster in de structuur, die sterk bijdraagt aan de premium uitstraling van het Stromer-paradepaardje.

Kleur is echter maar één aspect: uiteindelijk moet een speedpedelec je soepel, veilig en vlot van A naar B brengen. Geen afstand is te ver voor de ST5 Pinion: volgens Stromer haalt de elektrische fiets een bereik van tot wel 180 kilometer op één batterijlading. Lang zal je daar ook niet over doen – de krachtige 850-watt-achterwielmotor helpt je om moeiteloos de 45 km/u aan te tikken. Pinion-versnellingen zorgen daarnaast voor een bijna geruisloze rit: het systeem schakelt automatisch, en met de Pinion-bediening op het stuur kan je dit ook elektronisch aanpassen.

Stromer OMNI

Via de Stromer OMNI-app kan je bovendien de motorinstellingen van de e-bike aanpassen. Zo bepaal je exact hoeveel ondersteuning de achterwielmotor geeft. Noodzakelijkerwijs kun je die zelfs nog instellen op een Sport-modus voor extra vermogen tijdens ritten met veel tegenwind. Via de OMNI-app bekijk je ook je persoonlijke prestaties en andere gegevens van de speedpedelec. Diefstalbeveiliging regel je eveneens via de Stromer-app.

Geïntegreerd ABS-systeem

Ook het tot stilstand komen verloopt veilig en moeiteloos. Stromer voorzag de ST5 Pinion van TRP Hd944-remmen, met vier zuigers per remschijf. In combinatie met ABS op het voorwiel zorgt dit ervoor dat je vlot en gecontroleerd tot stilstand komt, zonder dat de wielen blokkeren. Dankzij de Pirelli-banden geniet je van een stabiele en veilige rijervaring bij snelheden tot 45 km/u.

Deze zorgeloosheid wordt nog versterkt door de krachtige Supernova-verlichting. Specifiek gaat het om de M99 Pro 2 met een maximale helderheid van bijna 1.900 lumen. Het geïntegreerde ontwerp draagt bij aan het gevoel van luxe en maakt de verlichting bovendien ‘hufterproof’.

Waarom koop je een (Stromer-)speedpedelec?

Met een maximumsnelheid van 45 km/u scheur je op een speedpedelec een heel stuk sneller door dan op een reguliere e-bike. Die laatste mag in België immers niet harder dan 25 km/u. Omdat speedpedelecs even snel gaan als scooters, is een rijbewijs vereist. Net als met een scooter leg je eenvoudigweg veel grotere afstanden af, wat handig is als je wat verder van je werk of vrienden woont. Ook voor snelle boodschappen is een speedpedelec perfect: op de bagagedrager monteer je eenvoudigweg fietstassen.

Stromer staat intussen bekend als de onbetwiste koning van de speedpedelecs. Het merk focust op innovatieve componenten en designs, én keuzevrijheid. Kopers kunnen tijdens het configureren bijvoorbeeld kiezen voor een verende voorvork of zadel. Bij sommige Stromer-modellen zijn er zelfs diverse accu’s beschikbaar. Dat laatste geldt niet voor de ST5 Pinion.

Geïnteresseerden in de Stromer ST5 Pinion in Aventurine Green kunnen deze nu al reserveren. De prijzen voor deze speedpedelec beginnen bij 10.990 euro.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business