RECENSIEOVERZICHT
PRO
  • Afwerking
  • Prima prestaties
  • Schermkwaliteit
  • QPair
CON
  • Slechte camera vooraan

LG had de Androidtablets eventjes gelaten voor wat ze zijn, en blijkbaar werkt zo'n sabbatjaar wel. De G Pad 8.3 is namelijk een schot in de roos en geeft veel waar voor je geld.

Op het eerste gezicht lijkt de G Pad sterk op de Samsung Galaxy Note 8.0, maar hij is veel stijlvoller dankzij de aluminium achterkant.

 

Hij is net iets te breed om met één hand vast te houden, maar met 337 gram is hij wel handig hanteerbaar.

Het heldere 1.920 bij 1.200 pixel IPS lcd-scherm steelt onmiddellijk de show. De kleuren zijn opvallend realistisch gehouden, en de helderheid klimt hoog genoeg om de G Pad 8.3 comfortabel buiten te gebruiken. In zijn totaliteit is dit een heel degelijk gebouwde tablet.

Uithoudingsvermogen

De autonomie is met bijna zes uur lichtjes beter dan bij de Galaxy Note 8.0, maar moet wel de duimen leggen voor de Nexus 7 die het veel langer uithoudt. Tijdens deze vergeljkende test spelen we een HD-film af, terwijl het scherm op de maximale helderheid staat.

De G Pad loopt op Android 4.2.2 en heeft een Qualcomm Snapdragon 600-chip aan boord. Prestaties zijn meer dan behoorlijk en pittige games draaien vlekkeloos. Wanneer we naar de verschillende benchmarkresultaten kijken, zien we dat de G Pad beter scoort dan de Nexus 7, maar lichtjes trager dan de Galaxy Note-lijn. Vertaal dit naar prestaties in het echte leven, en het verschil tussen de drie tablets is bitter klein.

Simultaan openen

LG heeft boven op de standaard Androidversie een forse schil gebouwd, maar hij voelt niet zo log als bijvoorbeeld bij Samsung. De meeste van LG’s extra’s zijn bijzonder handig. QSlide biedt je bijvoorbeeld de mogelijkheid om twee vensters met apps tegelijk op je tablet te tonen. Zo kan je de webbrowser, kalender, e-mail, videospeler of rekenmachine simultaan openen. Helaas is er nog geen compatibiliteit met andere apps.

QPair is echter onze grootste favoriet qua extra toevoegingen. Download de QPair-app op je smartphone, en maak in een handomdraai een bluetooth-verbinding met je tablet. De app toont waarschuwingen op je tablet wanneer je een bericht binnen krijgt, een oproep ontvangt of een wifihotspot wil opstellen. Het werkt prima met LG’s eigen G2, maar ook met de Samsung Galaxy Note 3 en de HTC One.

Je kunt zelfs een bericht beantwoorden op je tablet, zonder dat je je smartphone erbij moet nemen. Een oproep ontvangen lukt ook, maar wel alleen op de speaker.

De G Pad 8.3 heeft een 5 megapixelcamera aan de achterkant, die niet slecht is, en een 1 megapixelcamera vooraan, die dat wel is. Eerst het goede nieuws: de standaardcamera levert scherpe foto’s en neemt vlot 1080p-films op bij 30 fps. De camera-app heeft enkele leuke extra’s zoals Night Mode en HDR. De camera vooraan is korrelig, veel te helder en wazig. Absoluut niet leuk om mee te videochatten.

De LG G Pad 8.3 heeft straffe concurrentie in het 7 en 8 inchsegment van Androidtablets, maar staat meer dan zijn mannetje. De vele software extra’s die LG brengt, zijn absoluut de moeite waard en geven deze tablet dat beetje extra dat de rest niet heeft. Daarbij komt nog eens een bijzonder interessante prijs. De beste 8 inchtablet die je op dit ogenblik kunt kopen.