Reviews

Sneller typen met Fleksy voor iOS en Android

Blind typen op een telefoon? Op een mobieltje met fysieke knoppen is het kinderspel. Op een smartphone met touchscreen is het niet zo evident. Tenzij je Fleksy gebruikt.

Een alternatieve toetsenbordapp vergt in de meeste gevallen flink wat oefening vooraleer je de trucjes onder de knie hebt. Op één of andere manier gaat dat met Fleksy een stuk vlotter. De app heeft namelijk een erg innovatieve manier om tekst te voorspellen.

Fleksy is haar baseline ‘Happy Typing’ ongetwijfeld waard. De app laat je immers een stuk sneller en eenvoudiger teksten typen. Hoe? Door eventuele typefouten heel snel recht te zetten.

[related_article id=”158662″]

Het maakt namelijk helemaal niet uit of je op de letter "j" tikt als je eigenlijk de "h" of "k" bedoelde. Fleksy is erg vergevingsgezind en herkent woorden ontzettend goed. De autocorrectie werkt stukken beter als die van de iPhone. Bovendien hoef je een nieuw woord maar twee keer in te voeren om het Fleksy te leren.

Ook handig is dat Fleksy gebruikmaakt van swipes. Veeg bijvoorbeeld naar rechts om een spatie te zetten en swipe naar links om een woord te verwijderen. Zulke handigheden maken het mogelijk om comfortabel met één hand te typen.

Via de blauwe bol in de rechterbovenhoek kun je je getypte tekst heel snel implementeren in andere toepassingen zoals een bericht, tweet, Facebook-status of e-mail.

Minpuntjes zijn er uiteraard ook. Zo is het bijvoorbeeld onmogelijk om de toetsenbordindeling te wijzigen. Standaard staat deze ingesteld op qwerty en dat is niet aanpasbaar. Het woordenboek bevat bovendien voornamelijk Engelse termen, waardoor je in het begin heel wat Nederlandse termen moet aanleren. Dat is echter maar een kleine investering in vergelijking met de voordelen die je er nadien uit kunt halen.

In onderstaand filmpje krijg je een idee over hoe snel je met één vinger kunt typen dankzij deze app.

  • Fleksy – Happy Typing (gratis, voor iOS en Android)

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business