Reviews

Eerste blik op de Acer Aspire Switch 10

De Acer Aspire Switch 10 is een opvallende hybride 10 inchtablet met Windows 8 en een afneembaar toetsenbord.

Het beste toestel van Acers nieuwste "terug-naar-school"-serie is de Aspire Switch 10. Deze 10 inchhybride leent heel wat gekende ideeën van bestaande hybrides, maar voegt daar ook een paar unieke smaakjes aan toe.

Acer stelt dat de Switch 10 gebouwd is om in vier verschillende standen te werken. Dat is licht overroepen, maar het valt in elk geval te vergelijken met de mogelijkheden van andere Yoga-achtige hybrides. Je hebt de traditionele clamshellmodus; je kan het scherm erafhalen en het omgedraaid zetten, om een soort kioskmodus te creëren die Acer "display mode" noemt. Zet je hem in die houding ondersteboven, dan vorm je een tent, een vorm waar pc-bouwers graag mee uitpakken maar die ik nog nooit iemand heb zien gebruiken. Ten slotte kan je het scherm naar beneden plooien of het toetsenbord volledig verwijderen om het toestel gewoon als tablet te gebruiken.

[related_article id=”161563″]

Het 10,1 inchscherm klikt aan het toetsenbord dankzij de Snap Hinge. Het gaat hier om dezelfde soort tweepinsconnector die je bij veel van dit soort hybrides vindt, maar in plaats van een fysiek scharnier houden hier magneten de twee helften op hun plaats, zelfs als je alleen het scherm vasthoudt en schudt.

De Switch 10 heeft ook gelijkaardige componenten als andere 8 inch- en 10 inch- Windows 8-tablets: een Intel Atom-CPU, 2 GB RAM en tot 64 GB SSD-opslagruimte.

De Switch 10 voelt solide aan, zonder het zwakke plasticgevoel van veel goedkope Windowssystemen, maar het ontwerp is wel eerder vierkant en hoekig. Een meer taps toelopende vorm zou de tablet nog dunner doen aanvoelen.

De Switch 10 zal vanaf eind mei beschikbaar zijn in de VS, vanaf 379 dollar. Prijzen in euro en lokale beschikbaarheid zijn nog niet bekend.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business