Reviews

Review HP Officejet Pro X576dw: razendsnelle kantoorprinter

Voordelen
Razendsnel
Bediening
Nieuwe inkjet-technologie
Prijs/pagina
Nadelen
Zware tekst oogt ietwat grijs
Fletse kleuren
Aanbevolen prijs: €949
Waar te koop?
Totaalscore 9
Een inkjetprinter die even snel is als een laserprinter, en toch een betere kwaliteit levert. HP doet het met zijn Officejet Pro X576dw.

Hoe je het ook draait of keert: laserprinters zwaaien nog steeds de plak op nagenoeg elke bedrijfsvloer. En waarom ook niet? Ze zijn sneller, de prijs per pagina is meestal goedkoper en de afdrukkwaliteit is meestal prima. De HP Officejet Pro X576dw ziet eruit als een laserprinter, behandelt papier zoals een laser en presteert als een laser. En toch maakt HP gebruik van de inkjettechnologie. Klinkt als te mooi om waar te zijn?

De enige manier waarop dit kan, is via de gloednieuwe inkjettechniek van HP waarmee de volledige breedte van een A4-pagina is voorzien van inktkoppen. Zo hoeft er geen kop telkens lijnen te trekken, en win je heel veel tijd. Deze Officejet haalt volgens zijn boekje 42 pagina’s per minuut. Tel daarbij de papierlade voor 500 vellen, een manuele feed van 50 vellen en een standaard duplexer, en je weet dat deze printer in zowat elke kantooromgeving zijn mannetje staat. Wanneer we vergelijken met andere laserprinters is de voetafdruk van de Officejet Pro X576dw een tikkeltje kleiner, ook al kunnen we deze printer niet echt meer compact noemen. Hij is wel zwaar: 24 kg.

De installatie van deze printer is de meest eenvoudige die we tot nu toe hebben gezien. De vier inktpatronen schuiven eenvoudig in een paneeltje aan de zijkant en het grote kleurenaanraakscherm vertelt je stap voor stap wat je moet doen. De installatie via USB of netwerk op een computer is eerder standaard.

In onze zakelijke applicatietest komen we tot een effectieve snelheid van 9,5 pagina’s per minuut. Dat maakt het de snelste laser-class kleurenprinter van allemaal. Ook foto’s drukt hij snel af: 10 x 15 cm foto’s duren amper 26 seconden. Wanneer we naar de klassieke testsuite kijken met standaard kantoortaken, haalt hij een indrukwekkende 66 pagina’s per minuut. Kies je de presentatiemode, dan daalt de snelheid naar 38 pagina’s per minuut, weliswaar met een betere afdrukkwaliteit.

Snelheid is één, maar is de kwaliteit ook op niveau? Teksten ogen heel scherp en gedetailleerd, maar zijn niet diepzwart. De kleuren ogen wat flets, maar nog steeds bovengemiddeld voor een inkjetprinter. Het is vooral de fotokwaliteit die opvallend veel beter is dan laserprinters. Dankzij de bijzondere inkjettechnologie kan de Officejet Pro X576dw ook zonder problemen randloos afdrukken.

Een ander sterk punt is de algemene kost per pagina. Wanneer je gebruik maakt van de XL-cartridges, claimt HP dat elke zwart-witpagina maar 1,2 eurocent kost. Een kleurenpagina kost gemiddeld 4,9 eurocent, wat bijzonder scherp geprijsd is.

De HP Officejet Pro X576dw een prima multifunctionele printer noemen is absoluut een understatement. De verwerkingssnelheid is razendsnel, het 4,3 inch aanraakscherm maakt de bediening aangenaam en simpel, en zijn prijs per pagina is heel laag. In zijn prijsklasse zonder twijfel de allerbeste van het moment. Hij doet zelfs beter dan de gemiddelde multifunctionele printer die de helft meer kost. De nieuwe inkjettechnologie is een gewaagde gok van HP, maar eentje die loont. 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business