Reviews

HP Envy 4500

Voordelen
Gebruiksvriendelijk
Installatiewizard
Kleuren
Nadelen
Traag
Aanbevolen prijs: €89.99
Waar te koop?
Totaalscore 7
De HP Envy 4500 is klein van formaat en eenvoudig in gebruik, maar moet punten inleveren op afdruksnelheid.

De HP Envy 4500 ziet er klein en eenvoudig uit. Die eenvoudigheid is terug te vinden in bijna elk aspect van de printer. De installatie via de bijbehorende cd is de duidelijkste printersetup die ik al tegen kwamen. Via de installatiewizard krijg je animaties voorgeschoteld die alles uitleggen van hoe je papier moet aanbrengen tot het vervangen van de inkt.

Ik probeerde eerst om de printer draadloos met de pc te verbinden. Eens ik het toestel aan het draadloos netwerk toevoegde ging dat vrij vlot. De setup geeft je de optie om te verbinden via de hostnaam of het ip-adres en beiden staan duidelijk weergegeven op het schermpje van de printer wanneer ze nodig zijn. Je moet de cijfers enkel overtypen op je pc en de rest gebeurt vanzelf. Ook na de installatie is het scherm van de printer eenvoudig te bedienen en intuïtief ingedeeld.

Goedkoop

Vervolgens verbond ik de printer met een usb-kabel. Zo’n kabel wordt om de één of andere reden nooit meegeleverd en moet je dus afzonderlijk kopen. Ook via usb verliep de installatie vlot en snel. Zodra de inkt op z’n plaats klikte verscheen er een dialoogvenster waarop HP me een beloning wilde aanbieden voor het gebruik van originele HP-inktcartridges. Of de beloning de meerkost van merkinkt waard is zal je zelf moeten bepalen.

Aan de printtijden zien we waarom de HP Envy de goedkoopste van de geteste printers is. Hij print voorsprong het traagst. Het duurt bijna 45 seconden om een worddocument van één bladzijde af te drukken wanneer de printer uit slaapstand ontwaakt. Over het afdrukken van een PDF-document van 17 bladzijden doet de Envy maar liefst drie minuten.

Contrast

Op de tekstkwaliteit valt weinig aan te merken: de letters zijn zwart en voldoende scherp. Erg verrassend is hoe de Envy met kleurenfoto’s omgaat. Ondanks zijn prijs levert de HP veruit de mooiste kleuren van de geteste printers. De donkere waarden zijn diep terwijl de fellere kleuren hun uitstraling behouden. Op grote vlakken met dezelfde kleur zijn wel duidelijk lijntjes van het afdrukken te detecteren, wat vooral van dichtbij afdoet aan het verder erg degelijke, heldere en contrastvolle resultaat.

Dubbelzijdig afdrukken is met de HP Envy geen enkel probleem en het resultaat is accuraat. Wie niet te veel met de instellingen wil prutsen zal blij zijn dat de afdrukvolgorde standaard omgekeerd staat ingesteld, zodat de eerste bladzijde van een 40 pagina’s tellende cursus mooi bovenaan ligt.

Het kopiëren van een zwart-wit document duurde slechts 15 seconden bij deze all-in-one, scannen gaat verrassend snel en het afdrukken ook, zeker in vergelijking met het printen van een computer.

  • Installatie: 5/5
  • Afdrukkwaliteit: 4/5
  • Snelheid:2/5

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business