Reviews

Brother DCP-J4110DW

Voordelen
Knoppen
Lampjes
Display
Nadelen
Ingewikkeld
Kleuren
Tekst
Aanbevolen prijs: €129.99
Waar te koop?
Totaalscore 5
De Brother DCP-J4110DW blinkt niet uit in snelheid en laat ook in afdrukkwaliteit te wensen over. Het is dan weer wel een handige scanner.

De Brother DCP-J4110DW oogt robuust maar niet overdreven. De milieuliefhebber zal een traan laten bij het uitpakken van deze printer, met dank aan de oneindige voorraad plastiek die verwijderd moet worden. Het valt meteen op dat scannen en kopiëren van documenten uit boeken een aangename ervaring zal zijn met de Brother. De scharnieren van de klep bovenaan klikken handig naar boven zodat ze ook bij lijvige volumes mooi afsluit. Een bladzijde kopiëren neemt 35 seconden in beslag en het resultaat is behoorlijk.

De installatie van de Brother all-in-one printer is niet zo eenvoudig als die van de HP. De uitleg die je tijdens het installeren krijgt is beperkt en het duurt lang alvorens alle software op je systeem staat. Op het eerste zicht oogt de printer vrij ingewikkeld, met meer kleppen dan nodig lijkt, maar eens je alles weet zitten is dat geen bezwaar. De Brother heeft een erg klein touchscreendisplay en een aantal oplichtende knoppen en statuslampjes die, in combinatie met geluidjes, handige feedback geven over alles wat gaande is. Om een netwerkpaswoord te typen op het minidisplay zijn dunne vingers wel aangeraden. Een aanraakscherm biedt geen meerwaarde op zo’n klein formaat. Zodra de printer verbonden is met het netwerk detecteert de installatiesoftware het toestel vlot en kan je er mee aan de slag. Ook de setup via usb verloopt probleemloos.

Grijs

Het viel me op dat papier voor deze Brother langs de lange kant wordt aangevoerd. Printen gebeurt dus van links naar rechts, in de plaats van het klassieke van boven naar onder. Dat komt de afdruktijden erg ten goede, of ten minste, dat zou ze ten goede komen moest het niet zo lang duren voordat de printer in gang schiet bij een grote taak. Het duurt 25 seconden voor de printer om uit slaapstand te ontwaken en één bladzijde af te drukken. Over de PDF van 17 bladzijden deed de Brother twee minuten. Daarbij valt het op dat de helft van die tijd besteed werd aan niets doen, eens het toestel in gang schiet gaat het afdrukken vlot vooruit.

De tekst die de Brother DCP aflevert is eerder grijzig in plaats van zwart, maar verder voldoende scherp en leesbaar. Wat kleuren betreft presteert deze printer abominabel. Zwart toont grijs, contrast verdwijnt en de hele afbeelding krijgt duidelijke dikke lijnen van het afprinten mee. Het geheel ziet er compleet uitgewassen uit en geeft geen correct beeld van hoe de oorspronkelijke afbeelding er uit zag.

  • Installatie: 3/5
  • Afdrukkwaliteit: 2/5
  • Snelheid:3/5

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business