Reviews

Epson Expression Premium XP 510

Voordelen
Installatiewizard
Printsnelheid
Nadelen
Kleuren
Scansnelheid
Aanbevolen prijs: €99.99
Waar te koop?
Totaalscore 7
Voor een inkjetprinter is de Epson Expression Premium XP 510 behoorlijk snel, maar scannen verloopt dan weer heel wat trager.

De installatie via usb van de Epson Expression Premium XP 510 verloopt vlot. Via wifi stuit ik op enkele problemen. De printer wil niet fatsoenlijk met ons hoofdnetwerk verbinden. Met een alternatief draadloos netwerk lukt het wel. De installatiewizard is erg behulpzaam, bij het installeren van de drivers maar ook bij het instellen van de printer zelf. Een handleiding met eenvoudige prenten legt je stap voor stap uit hoe je het papier invoert, de inkt plaatst en een wifi-netwerk instelt. Er van uitgaande dat de wifi-verbinding bij jouw wel werkt zal je dit toestel snel en vlot aangekoppeld krijgen.

Voor een inkjetprinter is de Epson behoorlijk snel. Het duurt minder dan 20 seconden om een bladzijde af te leveren vanuit stand-by. Over de 17 bladzijden doet de printer slechts 1 minuut en 40 seconden, een mooi resultaat. Een all-in-one moet natuurlijk ook kunnen scannen en kopiëren, en dat duurt toch wel een stuk langer bij dit exemplaar. Eens op de startknop gedrukt duurt het 45 seconden totdat er een kopie klaar ligt. Een kleurenfoto naar de pc scannen duurt nog langer.

Wat kleuren betreft ligt de Epson-printer ergens tussen de HP Envy 4500 en de Brother DCP-J4110DW. De beelden zijn over het algemeen vrij donker en een beetje levenloos, maar niet in de mate van de Brother. Het contrast is beperkt en het geheel oogt een lichtjes korrelig. Daar staat tegenover dat de Epson XP 510 de enige printer is die kleurenafbeeldingen zonder storende lijntjes kan afdrukken. De afdrukkwaliteit van tekst is uitstekend, de letters zijn scherp, strak afgelijnd en mooi zwart.

  • Installatie: 4/5
  • Afdrukkwaliteit: 3/5
  • Snelheid:4/5

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business