Reviews

Samsung Xpress M2675FN

Voordelen
Laser
Snel
Nadelen
Formaat
Geen kleur
Geen wifi
Aanbevolen prijs: €169.99
Waar te koop?
Totaalscore 7
De Samsung Xpress M2675FN is een buitenbeentje in onze vergelijkende test. Omdat het een laserprinter is, heeft hij enkele voordelen op de rest.

Buitenbeetje in onze vergelijkende test is de Samsung Xpress M2675FN. Deze zwart-wit laserprinter is de enige all-in-one die Samsung in het prijssegment onder de 200 euro kon aanbieden. Aangezien het om een lasertoestel in de plaats van een klassieke inkjetprinter gaat, is het niet verwonderlijk dat de Samsung veruit het snelste toestel is. Het duurt slechts 9 seconden om de eerste bladzijde van de dag af te drukken en de PDF van 17 pagina’s levert de printer af in minder dan 50 seconden. Kopiëren gebeurt in een kwestie van seconden, en hoeft niet via de scanplaat. Wie veel bladzijden moet dupliceren is erg goed af met de Samsung: plaats de stapel originelen bovenaan het toestel, druk op kopieer, en niet veel later ligt het stapeltje kopieën klaar.

Naast snelheid heeft een laserprinter nog enkele voordelen op een inkjetvariant. De afdrukkwaliteit van tekst is quasi perfect, met donkere, scherpe en fijne letters die een budget-inkjetprinter onmogelijk kan dupliceren. Verder is de instapkost groter, maar de prijs per pagina ligt lager. Wie veel moet afdrukken kijkt dus best richting laser.

Groot nadeel is en blijft de initiële kostprijs. De Samsung all-in-one is de duurste printer van de vergelijking en kan toch enkel in zwart-wit afdrukken. De kwaliteit van de tekst mag dan uitstekend zijn, zelfs zwart-wit afbeeldingen komen er dankzij duidelijke lijntjes niet al te fraai uit. Zelfs automatisch recto-verso afdrukken krijg je er niet bij: om aan weerszijde van een bladzijde te printen zal je de pagina’s manueel moeten invoeren.

Ook qua vorm scoort de Samsung niet uitstekend. Het toestel is hoog en zwaar maar ziet er professioneel uit. De invoerlade is echter te klein voor A4-papier. Ze moet met behulp van een kliksysteem vergroot worden met als resultaat dat het papier en de lade enkele centimeters uit de achterkant van het toestel piepen. Dat oogt slordig en zorgt er bovendien voor dat je het toestel niet zomaar tegen een wand kwijt kan.

De installatie van de Samsung verliep wel vlot, zij het enkel via usb. Het toestel werkt niet op wifi, al kan je het wel aan je netwerk verbinden met een ethernetkabel.

  • Installatie: 3/5
  • Afdrukkwaliteit: nvt (5/5 zwart-wit)
  • Snelheid: 5/5

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business