Reviews

Vergelijking: goedkope all-in-one printers

Eén toestel dat alles kan, en dat voor een prijsje. Een mooie belofte maar maakt elke all-in-one printer ze waar?

Printers zijn vandaag de dag helemaal niet zo duur, en zelfs aan all-in-one exemplaren hangt geen groot prijskaartje meer verbonden. Voor minder dan 200 euro koop je een degelijke netwerkprinter die tevens dienst doet als scanner. Een goed toestel uitkiezen is echter geen sinecure. Installaties zijn vaak ingewikkeld en de afdrukkwaliteit varieert sterk. Daarom onderzocht ik voor jou vier all-in-ones binnen een budget, en koos ik er de beste uit.

Voor we er in vliegen, een kort woordje uitleg over de tests. Om de vergelijking eerlijk te houden gebruikte ik elke printer met de standaard instellingen. Omdat het om netwerkprinters gaat probeerde ik eerst een installatie over wifi, daarna via usb. Elk toestel moest dezelfde serie aan testbladzijden afdrukken via de usb-kabel en de tijd begon te lopen van zodra de afdrukknop ingedrukt werd. Om te kopiëren gebruikte ik één bladzijde met zwarte tekst, een kleurenfoto inscannen en afdrukken zal dus langer duren dan de tijden hier weergegeven.

Keuze van de redactie

Het valt moeilijk te zeggen wat het beste toestel is. Veel hangt af van wat je er mee wil doen. Eén ding staat al wel als een paal boven water: het is niet de Brother. Dat toestel is duurder dan de andere twee inkjet-printers en biedt daar niets voor in de plaats. Wie een goedkope en veelzijdige all-in-one wil, kiest volgens mij best voor de HP Envy 4500. Het toestel is niet snel maar wel gebruiksvriendelijk en de afdrukkwaliteit is uitstekend, al gaat het niet om een fotoprinter.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business