Reviews

Acer Liquid E3

Voordelen
Multifunctionele achterknop
Camera
Nadelen
Prestaties
Groene interface
Aanbevolen prijs: €199
Waar te koop?
Totaalscore 7
De Acer Liquid E3 verrast met een paar opvallende features, maar zijn die genoeg om de smartphone boven de concurrentie te doen uitsteken?

De subtiele gekleurde randen van de Acer E3 doen het toestel er sportief uitzien. De vormgeving is interessant, er zit immers een knop achteraan de telefoon. Intuïtief, want daar rust je vinger automatisch al.

De functie van die knop kan je naar keuze instellen. Standaard lanceer je er Google Music mee. De Acer heeft een HD 4,7 inchscherm dat er voortreffelijk uitziet rekening houdend met de prijsklasse. Binnenin vinden we een 1,2 GHz quadcoreprocessor van MediaTek bijgestaan door 1 GB RAM. Geleverde prestaties zijn volgens onze benchmark iets lager dan bij andere toestellen met een gelijkaardige prijs, maar niet erbarmelijk.

De hoofdcamera van de E3 telt 13 megapixels, een stuk meer dan wat je voor dit bedrag mag verwachten. Megapixels zijn natuurlijk niet alles, en hoewel de camera degelijke foto’s aflevert, is hij niet goed genoeg om de E3 boven de competitie uit te stuwen. De selfiecamera telt twee megapixels en is, uitzonderlijk, voorzien van een flash. Goed nieuws voor wie ook bij weinig licht foto’s van zichzelf de wereld wil insturen. De E3 heeft 4 GB aan interne opslag, dat via microSD uitbreidbaar is. Acer heeft geprobeerd zijn stempel te drukken op de interface van Android 4.2.2 wat vooral resulteert in heel veel groen. Een pluspunt voor wie groen als lievelingskleur heeft. Al bij al is de E3 geen slechte telefoon, maar voor 199 euro kan je beter kopen.

Dit artikel maakt deel uit van een massatest van goedkope smartphones van minder dan 200 euro, gepubliceerd op 14 augustus 2014.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business