Reviews

Wiko Rainbow

Voordelen
Afwerking
Scherm
Camera
Nadelen
Geen 4G
Wordt warm
Aanbevolen prijs: €149.99
Waar te koop?
Totaalscore 9
Wiko is een nieuwkomer in de Benelux. De Rainbow is een budgettoestel, maar dat zou je niet zeggen bij een blik op zijn specificaties.

Wiko is een jong merk, maar heeft toch al een flinke line-up budgetvriendelijke toestellen. De Rainbow is een scherp geprijsde 5 inchsmartphone die in zeven felle kleurtjes (naast zwart en wit) verschijnt. Het grote scherm heeft een HD-resolutie (1.280 x 720 pixels) en ziet er dus ontegenzeggelijk goed uit. Dat geldt overigens ook voor de buitenkant van het toestel: de achterkant is van soft touch-plastic, waardoor hij allesbehalve goedkoop aanvoelt. Het toestel heeft ook een aangenaam gewicht en ligt makkelijk in de hand.

Deze telefoon heeft helaas geen ondersteuning voor 4G. Wel krijg je bij alle Wiko-telefoons dualsim. Liefhebbers van standaard Android zullen dit toestel ook appreciëren, want je krijgt hier een Jelly Bean-ervaring zonder schil. Ook trekt Wiko niet de kaart van grote hoeveelheden bloatware: TrustGo Security en het TouchPal-toetsenbord zijn de enige extra apps die je op je toestel vindt. De Rainbow heeft verder nog een vervangbare batterij die aangenaam lang meegaat op een oplaadbeurt en een mooie 8 megapixelcamera aan de achterkant. Wel moet gezegd dat de Wiko Rainbow bovenaan behoorlijk warm wordt; om grafisch zware spelletjes te spelen is hij dan ook iets minder geschikt. Voor alle andere soorten standaardgebruik volstaat z’n binnenwerk perfect.

Dit artikel maakt deel uit van een massatest van goedkope smartphones van minder dan 200 euro, gepubliceerd op 14 augustus 2014.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business