Reviews

Huawei Ascend G6

Voordelen
Design
Camera
Batterij
Nadelen
Emotion UI
Storende meldingen
Aanbevolen prijs: €199
Waar te koop?
Totaalscore 8
De Ascend G6 is een uitstekende telefoon die meer dan waar voor zijn geld biedt. Jammer genoeg is de software niet vrij van enkele ergernissen.

De vormgeving van de Huawei Ascend G6 is eenvoudig en, dankzij de vele rondingen en de zorgvuldig afgewerkte metalen rand, verre van saai. Naar goede gewoonte is de Android op de telefoon weggedrumd door Huawei’s eigen Emotion-schil. De schil zal verstokte Androidgebruikers even in verwarring brengen en is nog het best te omschrijven als het resultaat van een fysieke liefdesrelatie tussen een wulpse Androidtelefoon en een nietsvermoedende iPhone. Concreet wil dat zeggen dat Emotion aanpasbaarheid inruilt voor een gestroomlijnd uiterlijk.

De telefoon werkt snel en reageert vlot dankzij de quadcoreprocessor. Prestaties liggen in de lijn van wat je in deze prijsklasse mag verwachten. De batterij heeft een bovengemiddelde capaciteit en gaat bij normaal gebruik vlot 24u mee. Spijtig genoeg vertoont de software van de smartphone soms kuren. Vooral de vervelende melding – Toegang tot internet leidt tot overbezetting. Doorgaan? – die elke keer verschijnt wanneer je buiten het bereik van je wifinetwerk gaat.

De Huawei heeft een 8 MP-hoofdcamera en een 5MP-frontcamera. Beiden leveren erg goede beelden af en bewijzen zo, in de positieve zin, dat megapixels niet alles zijn. De Ascend G6 is een goed toestel dat zich omwille van de schil vooral op nieuwe gebruikers richt.

Dit artikel maakt deel uit van een massatest van goedkope smartphones van minder dan 200 euro, gepubliceerd op 13 augustus 2014.

Meer weten over de Huawei Ascend G6? Onze uitgebreide review van deze smartphone lees je hier.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business