Reviews

Huawei Ascend P7

Voordelen
8 MP-frontcamera
Bouwkwaliteit
Knap scherm
Nadelen
Prestaties processor
Ontbreken applicatiemenu
Aanbevolen prijs: €399
Waar te koop?
Totaalscore 7
Huawei zet weer een verdienstelijke poging neer met de Ascend P7, maar blijft toch nog altijd achter de concurrentie aanhinken.

De Ascend P7 is ontzettend dun en goed gemaakt. Hij ziet er goed uit, ook al zie je wel waar Huawei de mosterd heeft gehaald. Het scherm ziet er schitterend uit, maar de rest van de hardware valt ons wat tegen voor een telefoon in deze prijscategorie. Misschien wordt het daarom tijd dat Huawei de eigen chipset laat vallen en kiest voor een alternatief van een externe fabrikant om meer op niveau te raken met de concurrentie. De Nexus 5 bewijst immers dat je voor deze prijs wel een snel toestel op de markt kan zetten.

De frontcamera telt maar liefst 8 megapixels, zodat je selfies er piekfijn uitzien. Het is duidelijk dat Huawei met de P7 vooral mikt op een jonger publiek dat volledig mee is met de nieuwste rage. Achteraan zit een 13 megapixelcamera. Bij normale lichtomstandigheden krijg je scherpe foto’s met een correcte belichting en natuurlijke kleurweergave.

Huawei heeft met de Ascend P7 een verdienstelijke opvolger voor de P6 neergezet, maar als vlaggenschip kan deze telefoon maar moeilijk opboksen tegen de toppers van de concurrentie. Hoewel de specificaties er op papier niet slecht uitzien, blijven de prestaties achter en voelt de P7 eerder aan als een dure middenklasser.

Dit artikel maakt deel uit van een massatest van smartphones tussen 200 en 400 euro. Het hele overzicht wordt gepubliceerd op 21 augustus.

Meer weten over de Huawei Ascend P7? Onze volledige review van deze smartphone lees je hier.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business