Reviews

LG G2 Mini

Voordelen
4G
Autonomie
Camera
Nadelen
Schermresolutie
Prestaties
Aanbevolen prijs: €299
Waar te koop?
Totaalscore 7
De G2 Mini is de miniversie van de G2 en is beschikbaar voor een lagere prijs. Heeft LG de juiste compromissen weten te maken?

Een miniversie van een telefoon, dan denk je automatisch aan een kleine telefoon. Toch blijft de G2 Mini een flink exemplaar omwille van zijn 4,7 inchscherm. Tot zover de naam ‘mini’. Als klap op de vuurpijl is de schermresolutie te mager: 960 bij 540 pixels. Dat doet de Moto G veel beter, voor honderd euro minder. De beeldkwaliteit is best ok, maar de pixeldensiteit is gewoon veel te laag voor dit prijskaartje.

Binnenin vind je een 1,2 GHz quadcoreprocessor en 1 GB RAM. Net genoeg om de schil van LG vlot te draaien, maar hij laat af en toe toch steken vallen. Bovendien presteren naaste concurrenten beter voor dit prijskaartje. Is het allemaal dan kommer en kwel voor de G2 Mini? Absoluut niet! De 8 megapixelcamera maakt onverwacht knappe foto’s voor zijn prijs, inclusief een HDR-mode. De batterij presteert uitstekend: met zuinig verbruik haal je de kaap van twee dagen. En omdat het de miniversie is van de G2, tref je hier ook opnieuw de knoppen achteraan het toestel. Heel handig wanneer je dat gewoon bent.

De G2 Mini is een miniversie van de G2, aan een veel lagere prijs, maar je moet teveel inleveren om echt nog van een degelijke smartphone te spreken in zijn prijsklasse. Zonde, want de G2 slaat dan weer wel de nagel op de kop. 

Dit artikel maakt deel uit van een massatest van smartphones tussen 200 en 400 euro. Het hele overzicht wordt gepubliceerd op 21 augustus.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business