Reviews

Wiko Highway

Voordelen
Camera
Scherm
Prijs
CPU
Nadelen
Geen 4G
Oude Android
Geen MicroSD
Geen optische stabilisator
Aanbevolen prijs: €349
Waar te koop?
Totaalscore 7
De Highway is het vlaggenschip van het Frans-Chinese merk Wiko, maar zijn prijskaartje is maar de helft van dat van de toppers van de concurrentie.

De Wiko Highway is het vlaggenschip van de het Frans-Chinese merk Wiko, en is met 349 euro uitzonderlijk aantrekkelijk geprijsd. De Highway heeft een helder 5 inchscherm met Full HD-resolutie, waarachter een krachtige octocoreprocessor schuilgaat. Die zorgt voor prestaties die een stuk hoger liggen dan de prijs doet vermoeden. Wat brute rekenkracht betreft situeert de Highway zich ergens tussen de Galaxy S4 en de nieuwe S5. Grafisch slaagt de smartphone er niet in hetzelfde resultaat neer te zetten. De grafische capaciteiten van de Highway zijn nog steeds uitstekend gezien de prijs, maar ze zijn niet van vlaggenschipproporties.

De 16 MP-camera neemt mooie foto’s met betrouwbare kleuren maar heeft geen optische stabilisator. De autofocus werkt gezwind en als kers op de taart heeft de Highway een  8 MP-frontcamera. Omdat Wiko dit toestel als vlaggenschiptelefoon profileert moeten we als minpunten nog opmerken dat het toestel nog op (een gelukkig erg pure) Android 4.2.2 draait, en niet de nieuwere Android 4.4 KitKat. Ook 4G is in dit toestel afwezig, wat met de opkomende alomtegenwoordigheid van het snelle internet toch een serieus minpunt is. Als vlaggenschip is de Highway niet de beste keuze, maar als je kijkt naar de waarde die je voor je geld krijgt zal je moeilijk beter vinden.

Dit artikel maakt deel uit van een massatest van smartphones tussen 200 en 400 euro. Het hele overzicht wordt gepubliceerd op 21 augustus.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business