Reviews

Toshiba Satellite L50

Voordelen
Nadelen
Aanbevolen prijs: €699
Waar te koop?
Totaalscore 9
De Toshiba Satellite L50 is een laptop zoals we ze kennen van vroeger, maar dat bedoelen we helemaal in de positieve betekenis.

Toshiba’s Satellite L50 is een laptop zoals we ze kennen van vroeger. Hier vind je geen wilde schermplooiingen, touchscreens of andere tierlantijntjes. Het toestel ziet er dan ook erg sober uit, en heeft een zacht glanzende grijze, plastieken achterkant.

Naast het toetsenbord en de (soms wat te veel weerstand biedende) touchpad van de laptop plakt een i7-sticker. Dat is gezien de prijs genoeg om de doorsnee computerliefhebber te doen watertanden, maar de realiteit is genuanceerder. Hoewel Intelss i7-reeks van processoren inderdaad erg snel is, heeft deze Toshiba een erg zuinige variant aan boord. Dat uit zich, ondanks het i7-label, in prestaties die minder zijn dan wat je van een dergelijke processor zou verwachten. Dat wil niet zeggen dat de Toshiba zich niet uit z’n slag kan trekken. Puur qua rekenkracht is het de op één na krachtigste laptop in onze vergelijking van schoollaptops. Het toestel heeft ruim voldoende rekenkracht om de noden van de doorsnee student met glans te vervullen.

Hoewel HD-films afspelen geen enkel probleem is met de Toshiba moet je ook hier niet veel meer verwachten dan uitstekende prestaties op het gebied van productiviteit. Aan de grafische kant zet die kracht zich immers niet door. Om grafisch sterk te zijn, voor wie wil gamen of aan serieuze videobewerking denkt, heb je een toegewijde grafische kaart nodig en dat heeft deze laptop niet. 

De Satellite L 50 is aan de zijkanten voorzien van twee usb 3.0-poorten en één usb 2.0-poort. Aansluitingen voor ethernet en een hoofdtelefoon zijn aanwezig, net als een HDMI-poort. De Toshiba heeft ook een VGA-aansluiting, wat wil zeggen dat je twee externe schermen op de laptop kan aansluiten voor wie een laptopscherm van tijd tot tijd te klein vind.

Wat autonomie betreft gaat de Toshiba met de hoofdprijs lopen. Bij zuinig gebruik (met, zoals altijd, het scherm op maximale helderheid en de wifi ingeschakeld), blijft dit werkpaard maar liefst zes uur en vijftien minuten actief. Geen andere 15-inch laptop komt daarbij in de buurt.

Specificaties Toshiba Satellite L50-B-1H1

  • CPU: Intel Core i7 4510U
  • RAM: 8 GB
  • GPU: Intel HD Graphics
  • Opslag: 750 GB HDD
  • Scherm: 15,6" 1366 x 768
  • OS: Windows 8.1

Benchmarks

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business