RECENSIEOVERZICHT
PRO
CON

De Lenovo Flex 15 heeft een opvallend uiterlijk en is prima gebouwd, maar werd er evenveel aandacht besteed aan de binnenkant van de laptop?

De Flex 15 van Lenovo ziet er langs buiten erg interessant uit. De laptop heeft een felle oranje rand, die mooi samen gaat met de rest van het zwarte uiterlijk, zonder schreeuwerig te zijn. De boven- en onderkant van de Flex 15 hebben een zachte textuur die veel grip biedt. Ook hier geeft dat een erg subtiel effect, denk dus niet verkeerdelijk dat Lenovo’s Flex 15 een oranje rubberen laptop is.

De binnenkant van de laptop kreeg evenveel aandacht als de buitenkant in termen van afwerking, en zelfs het degelijke toetsenbord ziet er heel net uit. De Flex 15 heeft een 15,6 inchscherm met de gebruikelijke resolutie van 1366 x 768. Zoals de naam al doet vermoeden is Lenovo’s Flex flexibel. Net als bij de de HP Envy 15 x360 kan je het scherm rond draaien, maar waar je de HP kon omvormen tot een tablet houdt de Flex het na 270 graden voor bekeken. In die stand doet het toestel echter uitstekend dienst als all-in-one met aanraakscherm. De kijkhoek van het scherm is niet zo goed, maar zolang je recht voor het scherm zit is het helder, met degelijke kleuren.

De prestaties van de Flex zijn degelijk, dankzij de i5-processor en de 8 GB aan RAM onder de motorkap. Ons testmodel had een SSD, wat de resultaten positief beïnvloedde,  maar de versie die bij ons verkrijgbaar is heeft helaas een gewone harde schijf. In de praktijk heeft de Flex dus genoeg pk’s om elke productiviteitssuite te draaien, maar verwacht niets meer dan dat. Om te gamen heb je bovendien een toegewijde grafische kaart nodig, en die heeft de Flex niet. Ingewikkelde spellen spelen, zit er dus niet in.

De laptop heeft 3 usb-poorten, waarvan er spijtig genoeg maar één een usb 3.0-aansluiting heeft. Ook HDMI en ethernet zijn op de zijkant voorzien, net als een 3,5 mm jack en een lezer voor sd-kaarten. De batterij van de Flex is adequaat, maar meer ook niet. Na vijf uur en dertig minuten geeft het toestel er de brui aan. Niet slecht, maar ook geen kampioen.

Specificaties Lenovo Flex 15 20309

  • CPU: Intel Core i5 4200U
  • RAM: 8 GB
  • GPU: Intel HD Graphics
  • Opslag: 500 GB HDD
  • Scherm: 15,6" 1366 x 768 flexibel aanraakscherm
  • OS: Windows 8

Benchmarks