Reviews

Acer Aspire V3

Voordelen
Nadelen
Aanbevolen prijs: €699
Waar te koop?
Totaalscore 8
Ben je op zoek naar een laptop met wat meer grafische kracht aan boord? Dan ben je bij de Acer Aspire V3 alvast aan het juiste adres.

Als grafische kracht belangrijk is, dan zit je bij de Acer Aspire V3 aan het juiste adres. Deze laptop heeft de krachtigste grafische kaart uit de line-up, en dat laat zich merken. Verwacht hier niet de krachtigste gamelaptop van het moment, maar wie naast het studeren af en toe wil ontspannen met een recent spel, komt met de Aspire aan z’n trekken.

Spijtig genoeg gaat de sterke grafische kaart niet hand in hand met een Full HD-scherm. Ook hier beperkt de fabrikant zich tot de gebruikelijke 1366 x 768 resolutie. Dat blijft jammer, vandaag is Full HD de norm voor smartphones met een scherm niet groter dan een kleine zakdoek, het wordt stilaan tijd dat de resolutie ook bij laptops de norm wordt.

De i5-processor in de Acer Aspire levert uitstekend werk, maar wegens gebrek aan SSD is het toestel niet zo snel in het vervullen van werktaken dan de Lenovo Flex 15. Gelukkig volstaan de capaciteiten van de V3 ruimschoots, en zal de gemiddelde student niet snel meer prestaties eisen.

Acer rustte de laptop, net zoals de andere modellen, uit met drie usb-poorten. Spijtig genoeg is ook hier maar één van de poorten uitgerust met usb 3.0. Naast usb vind je de klassieke hoofdtelefoonaansluiting aan de zijkant van de laptop terug, net zoals een ethernetpoort. Wie een extern scherm wil aansluiten kan gebruik maken van de HDMI-poort of de vga-aansluiting. Een groot pluspunt is de aanwezigheid van een dvd-schrijfstation.  Dvd is dezer dagen een zeldzaamheid geworden in laptops, zeker wanneer ze naar de budgetkant neigen. In combinatie met de grafische kaart is het dus een aangename verrassing dat Acer er aan gedacht heeft om het station in z’n laptop te steken.

De harde schijfcapaciteit van de laptop is erg groot. Je kan één terabyte aan gegevens kwijt op het ding. De autonomie is weinig verrassend eerder gemiddeld. Stevige hardware eist wel wat energie, dus dat het toestel nog 5u en 15 minuten meegaat bij zuinig gebruik is lang niet slecht. Verwacht natuurlijk niet dat je nog maar een fractie van die vijf uur zal halen wanneer je effectief een spel speelt op de laptop.

Specificaties Acer Aspire V3 52LS

  • CPU: Intel Core i5 4210U
  • RAM: 8 GB
  • GPU: Nvidia GeForce GT840M
  • Opslag: 1 TB HDD
  • Scherm: 15,6" 1366 x 768
  • OS: Windows 8.1

Benchmarks

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business