Reviews

Asus Vivobook X550LD

Voordelen
Nadelen
Aanbevolen prijs: €749
Waar te koop?
Totaalscore 7
De Asus Vivobook X550LD levert op papier erg sterke specificaties, maar die hebben jammer genoeg hun prijs.

Asus levert een laptop af met op papier erg sterke specificaties. Niet alleen heeft het toestel een toegewijde grafische kaart aan boord, het is onder de motorkap ook nog eens voorzien van een i7 processor en 8 GB RAM. Die i7 is, net als bij de Toshiba Satellite L50, wederom een zuinig laptopmodel. De naam doet dus krachtiger vermoeden dan wat de werkelijkheid biedt, maar dat betekent niet dat de i7 zich niet uit z’n slag kan trekken. De processor bezit heel wat paardenkracht en toont perfect uitgerust voor zowat alle productiviteitstaken, van eenvoudige tekstbewerking tot het uitvoeren van creatievere applicaties die meer van je laptop vergen. Enkel de Lenovo Flex 15 doet beter, maar dat is te danken aan de SSD.

De toegewijde grafische kaart zorgt er voor dat de X550LD een stuk krachtiger is wat grafische applicaties als spellen betreft dan de meeste andere laptops, maar toch moet het toestel het onderspit delven tegenover de Acer Aspire V3. De meest recente spellen zullen dan ook niet zo vlot draaien op het toestel.

Langs buiten is de Asus vervaardigd van een leuk plastiek met een subtiel reliëf in. Het geeft het toestel een unieke look en feel. Aan de zijkanten heeft de computer drie usb-poorten waarvan twee 3.0 hebben. Ook een ethernetpoort, een vga-aansluiting en een HDMI-poort geven present. Verder heeft de Asus ook een dvd-station.

De i7 en de grafische kaart eisen zwaar hun tol wanneer de autonomie ter sprake komt. Asus installeerde energiebesparende software op de laptop, maar wanneer je die uitschakelt en het toestel zuinig gebruikt geeft het er al na vier uur de brui aan. Vier uur is toch echt wel iets te weinig voor een studentenlaptop.

Asus wil de korte autonomie goedmaken met een Full HD-scherm. Dat scherm ziet er goed uit, en de hogere resolutie maakt dat de X550LD een stuk aangenamer is om mee te werken. De beschikbare ruimte op het scherm wordt plots veel meer, vergelijk het met een extra bureau waarop je je werkgerief kwijt kan.

Specificaties Asus Vivobook X550LD

  • CPU: Intel Core i7 4510U
  • RAM: 6 GB
  • GPU: Nvidia GeForce 820M
  • Opslag: 750 GB HDD
  • Scherm: 15,6"" 1920 x 1080
  • OS: Windows 8.1

Benchmarks

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business