Reviews

Vijf laptops voor het nieuwe schooljaar

Een nieuw schooljaar: een nieuwe laptop. Ook draagbare computers worden ieder jaar slimmer. We vergelijken vijf laptops om het nieuwe academiejaar aan te vatten.

De beste laptop om mee naar het klaslokaal of de aula te nemen, is niet noodzakelijk de krachtigste laptop ter wereld. Een student zwemt niet in het geld, en onderwijs is al duur genoeg. We vergeleken daarom laptops binnen een redelijk budget: geen toestel is duurder dan 800 euro, en de meesten zijn een stuk goedkoper.

Dat wil echter niet zeggen dat we vijf veredelde typemachines in huis haalden. Na hard studeren moet je hard ontspannen, dus van de laptops worden ook enige multimediacapaciteiten verwacht. Het bekijken en streamen van films in uitmuntende kwaliteit is dus een must.

Voor deze test werden vijf 15 inchlaptops naar de redactie gehaald omdat dat formaat nog steeds met voorsprong het populairste is. In onze beoordeling letten we in het bijzonder op de draagbaarheid van de laptop, de kwaliteit van het scherm en uiteraard de autonomie. 

Keuze van de redactie

Iedere laptop heeft z’n voor- en nadelen, maar aangezien we op zoek zijn naar een toestel voor studenten, moeten we ons daar op focussen. Gamen is bijgevolg minder belangrijk, productiviteit en autonomie zijn dat des te meer. 

Daarom gaat de stempel Keuze van de redactie uit naar de Toshiba Satellite L50. Gamen zal je met deze laptop niet doen, maar dat hoeft ook niet. De prestaties zijn verder erg degelijk dankzij de stevige ingewanden. Van Word en Excel tot Photoshop, dit toestel zal je niet teleur stellen. Doorslaggevende factor is de uitstekende autonomie. Met meer dan zes uur werktijd steekt dit toestel alle anderen de loef af. Tel daar nog een erg aantrekkelijke prijs bij, en je vind in de toshiba de ideale terug-naar-school-laptop.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business