Reviews

Negen compacte tablets getest

Op zoek naar een nieuwe tablet in het 7 of 8 inchformaat? We zetten de interessantste toestellen van het moment op een rij in deze vergelijkende test.

We vroegen aan de deelnemende fabrikanten om hun beste keus 7 of 8 inchtablet op te sturen. Opvallend: in deze prijscategorie werden we overspoeld door Windows 8-tablets. Dat is enigzins vreemd omdat het besturingssysteem zich maar amper leent op zo’n klein aanraakscherm. Wat ons wel opviel, is dat dezelfde Windows 8-tablets haast allemaal vlot draaiden, aan een relatief scherpe prijs. Leuk om te weten, maar als tablet in dit schermformaat ging daar onze voorkeur niet naartoe.

De Sony Xperia Z3 Tablet Compact, een Androidtablet, charmeerde ons bijzonder sterk door zijn mooi, dun design, prima autonomie en prachtig scherm. Enkel vonden we zijn prijskaartje simpelweg te duur voor een 8 inchtablet. De iPad mini Retina gooide eveneens hoge ogen met een prima tabletecosysteem, maar de titel "Keuze van de Redactie" gaat in deze categorie naar de LG G Pad 8.

[related_article id=”161563″]

Deze tablet is geen krachtpatser, is niet de mooiste, ook niet de dunste, maar wat hij allemaal combineert in een scherp prijskaartje, vinden we knap. Bovendien is het een van de weinige Androidschillen waar we echt een meerwaarde in zien, zoals het simpele maar efficiënte QPair. Met voorsprong de beste prijs-kwaliteitverhouding van het hele testveld, daarom dat de titel oververdiend is.

Wel zonde van Asus dat hun Androidschil en extra bloatware de MeMo Pad ME572C het nekschot hebben gegeven, anders had het nog een behoorlijk nipte race geworden…

Hoe we testen

Elke tablet in deze test hebben we zelf gedurende drie tot vijf volledige dagen uitgeprobeerd. Hiermee kunnen we goed aanvoelen hoe een toestel presteert in dagelijks gebruik, zonder dat je puur op benchmarkresulaten een conclusie staaft. Die benchmarks helpen wel om de cpu en gpu op een gestandaardiseerde manier te quoteren.

Op vlak van autonomie maken we gebruik van Antutu Tester, een testprogramma dat een intensieve workload simuleert, en een videobestand dat continu in loop wordt afgespeeld terwijl de helderheid gemiddeld staat ingesteld, met wifi en bluetooth actief. Soms verschilt het eigenlijke gebruik toch nog van de resultaten, maar de resultaten geven wel een goede indicatie.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business