Reviews

Acer Aspire Switch 10

Voordelen
Stevig toetsenbord
Degelijk Full HD-scherm
Nadelen
Prestaties
USB 2.0
Aanbevolen prijs: €3.49
Waar te koop?
Totaalscore 7
Een Windows 8-tablet, met toetsenbord, voor minder dan 350 euro. Klinkt heel straf, maar moet je daar ook veel voor inleveren?

De Switch 10 is een tablet met een meegeleverd toetsenbord dat het toestel omtovert tot een volwaardige laptop. Beide delen van de laptop klikken stevig in elkaar, zodat de nietsvermoedende toeschouwer niet zou voorspellen dat het scherm los te koppelen valt. De Switch 10 heeft echter meer dan twee modi. Naast laptop en tablet kan je het scherm er achterstevoren op zetten om een presentatietoestel te verkrijgen. Tot slot kan je het ding op z’n kop zetten als een tent om video’s te bekijken.

Voor gewoon gebruik volstaan de basisspecificaties. Je kan surfen op het ding, aan tekstbewerking doen op een volwaardige officesuite, films bekijken en meer. Verwacht echter niets meer dan de basis, zware software zal niet draaien op de Swich van Acer. Het scherm van de Switch 10 is, zoals de naam al doet vermoeden, 10,1 inch groot.

Dat maakt het toestel erg draagbaar en is tevens een aangenaam formaat voor laptopgebruik. De resolutie blijft onder de full HD, maar dat is geen breekpunt op een scherm van deze grootte. Vooral de kijkhoek is spectaculair: onder vrijwel elke hoek blijft het scherm er uitstekend uitzien.

Spijtig genoeg is Acers laptopje niet voorzien van usb 3.0. Enkel het stilaan verouderde 2.0 maakt zijn opwachting, en dan nog met slechts één poort van standaard formaat in het toetsenbord. Op het scherm vinden we nog wel een micro-usb-poort terug. Duur is de Switch 10 niet, en voor deze prijs is het toestel zeker aan te raden aan tabletgebruikers die zich te beperkt voelen met een klassieke tablet.

Wie echt op zoek is naar een laptop denkt best eerst even goed na of hij of zij genoeg heeft aan de specificaties van de Switch 10.

Benchmarks

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business