Reviews

Review HP Envy 5640: degelijke alles-in-een-printer

Voordelen
Eenvoudige netwerkinstallatie
Gebruiksvriendelijk
Snel
Nadelen
Bloatwae op cd-rom
Fletse scans
Aanbevolen prijs: €130
Waar te koop?
Totaalscore 7
De HP Envy 5640 is een stevige all-in-one, zowel letterlijk als figuurlijk. De printer levert degelijke prestaties, maar kan nergens opvallen.

De HP Envy 5640 is een stevige all-in-one zowel letterlijk als figuurlijk. Klein en fijn kan je de multifunctionele printer niet noemen, mooi afgewerkt zeker wel. Nadat je alle tape en plastic langs buiten en binnen hebt losgetrokken is het tijd voor de installatie. HP’s printer kan overweg met online diensten van de fabrikant, maar als je daar geen boodschap aan hebt, verloopt de installatie erg snel. Je kan de printer immers eenvoudig toevoegen aan je wifinetwerk. Op je computer hoef je dan enkel naar het configuratiescherm te navigeren en een printer toe te voegen. In geen tijd is je toestel printklaar.

Je kan natuurlijk ook de bijgeleverde installatiecd-rom gebruiken, die naast de nodige drivers helaas ook veel te veel bloatware bevat. Zo krijg je de keuze wat nutteloze software van HP zelf te installeren en vraagt de wizard of je Chrome met toolbar wil.

Gelukkig presteert de printer zelf naar behoren. Vanaf het moment dat je in Word op afdrukken duwt, duurt het geen 15 seconden alvorens er een afgedrukte zwart-wit tekstpagina verschijnt. Een gekleurde spreadsheet klokt af op 20 seconden. We testten vervolgens hoe snel de printer een zwart-wit cursus van 40 bladzijden afdrukt, en dat bleek 4 minuten en 20 seconden te duren. De Envy print vlot dubbelzijdig, handig en goed voor het milieu. Op fotopapier kan je erg mooie afbeeldingen printen. De kleuren zijn waarheidsgetrouw en diep, en ook de scherpte is degelijk voor een inkjetprinter.

Natuurlijk kan je meer dan printen met een all-in-one. Ook kopiëren en scannen behoort tot de mogelijkheden. Een kleurenfoto inladen duurt 32 seconden, maar het resultaat is aan de fletse kant. Niet rampzalig, maar er bestaan betere scanners.

Tot slot verbindt de Envy met je smartphone, zodat mobiel printen tot de mogelijkheden behoort. Ook voor een SD-kaart is er plaats, voor een USB-stick helaas niet. Al bij al is de Envy 5640 een degelijke all-in-one die ons geen wauwgevoel bezorgd maar ook nergens teleurstelt.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business